Кримінал

Кримінальне провадження за спробу відкупитися: на Чернігівщині упіймали п’яного водія

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 43-річного водія, який керував транспортом у нетверезому стані. Правопорушник пропонував поліцейським неправомірну вигоду за нескладання адміністративних матеріалів.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області. 

Учора ввечері під час патрулювання автошляху поблизу одного з сіл Чернігівського району увагу інспекторів привернув мопед «Хонда», водій якого їхав без мотошолома. При перевірці документів у водія помітили явні ознаки алкогольного сп’яніння.

На місці події у встановленому законом порядку поліцейські провели тест стану правопорушника за допомогою приладу Drager. Апарат показав, що вміст алкоголю в крові чоловіка сягав 1,72 проміле – майже у 9 разів вище за гранично допустиму межу (0,2 проміле).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині замінили аварійні відключення на графік погодинних

Правопорушник спробував уникнути відповідальності та почав пропонувати патрульним дві тисячі гривень неправомірної вигоди за їхню відмову від складання адміністративних матеріалів.

Правоохоронці повідомили водію, що його дії мають ознаки кримінального правопорушення, їх зафіксувала бодікамера поліцейського.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу.

Слідчий Чернігівського райуправління поліції розпочав кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Її максимальна санкція – до 4 років позбавлення волі.

Поліцейські відсторонили чоловіка від керування мопедом та склали адміністративні матеріали за фактами:

— керування транспортним засобом особою, яка перебуває у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння (ч.1 статті 130 КУпАП);

— невиконання водієм вимог про зупинку (ч.1 статті 122-2 КУпАП);

— порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами (ч. 5 статті 121 КУпАП);

— керування незареєстрованим транспортним засобом (ч. 6 статті 121 КУпАП). Таким чином, чоловік понесе і адміністративну, і кримінальну відповідальність.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button