Суспільство

Гастроскопія: особливості процедури

Якщо вам знайомі такі симптоми, як біль у животі, здуття, печія, нудота, втрата апетиту, відчуття важкості після їди, не варто відкладати візит до лікаря. Адже своєчасно розпочате лікування — це гарантія швидкого позитивного результату. Для діагностики захворювань травної системи зазвичай призначається гастроскопія ціна якої у клініці Oxford Medical відрізняється доступністю.

Переваги гастроскопії як методу діагностики

Гастроскопія або ендоскопія — це процедура, яка дозволяє фахівцям візуально обстежити верхні відділи шлунково-кишкового тракту. Вона проводиться за допомогою ендоскопа — тонкої гнучкої трубки з камерою та світлом на кінці. Серед головних плюсів цього методу:

  • висока точність — якісне зображення слизової оболонки дає змогу об’єктивно оцінити стан пацієнта;
  • можливість проведення біопсії — під час процедури фахівець за потреби бере зразки тканин для подальших гістологічних досліджень;
  • діагностика захворювань на ранніх стадіях — гастроскопія дає змогу побачити найменші патологічні зміни навіть за відсутності зовнішніх симптомів;
  • малоінвазивність — процедура не потребує хірургічного втручання або госпіталізації пацієнта.

Значною перевагою є й швидкість отримання результатів — попередні висновки надаються відразу після процедури. До того ж гастроскопія дозволяє відстежувати динаміку лікування й коригувати терапію.

Як проходить процедура гастроскопії?

Зазвичай обстеження займає усього 2-3 хвилини — цього часу достатньо, щоб оцінити стан внутрішніх органів. Під час підготовки до процедури рекомендується не їсти та не пити протягом 6-8 годин.

Безпосередньо перед початком дослідження проводиться місцева анестезія горла за допомогою спрею. Однак цей етап не обов’язковий — якщо ви маєте медичні протипоказання або інші причини для відмови, важливо повідомити про це лікаря.

Після того як анестезія подіє, пацієнт лягає на лівий бік. Спеціаліст обережно вводить гастроскоп через рот у стравохід, а потім у шлунок і дванадцятипалу кишку. Протягом години після процедури рекомендується утриматися від їжі та пиття, доки не відновиться чутливість у горлі. Хоча гастроскопія може викликати тимчасовий дискомфорт, наразі не існує більш безпечного та ефективного методу діагностики. Довіряючи професіоналам з Oxford Medical, ви можете бути впевнені у тому, що обстеження пройде швидко та без проблем.

Реклама

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button