Суспільство

Руйнування очисних споруд на території росії – в Чернігівській міськраді назвали ймовірну причину забруднення води в річках області

Неприємний запах, зміна кольору та мертва риба біля берега – на території Чернігівщини місцеві жителі фіксують погіршення стану води в річках області.

Причиною цього явища могло стати руйнування очисних споруд на території курської області росії внаслідок активних бойових дій. Про це під час загальноміської наради повідомив виконувач обовʼязків чернігівського міського голови Олександр Ломако.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посилення бойової роботи: підрозділи Чернігівської бригади ТрО відвідав полковник Дмитро Синявський

  • Існує інформація в ЗМІ, це не офіційне повідомлення державних органів, але існує інформація, що в Курській області зруйновані очисні споруди. Враховуючи, що там Сейм, який впадає в Десну, то дуже велика є загроза того, що ця вода з Курщини вже потрапила або ж найближчим часом потрапить до нас. Наразі офіційного підтвердження цьому немає, — коментує ситуацію в. о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Наразі представниками Чернігівської міськради сформовано офіційний лист до Чернігівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України з запитом на аналіз води у річці Десна та подальший контроль стану якості води. Чернігівців просять утриматися від купання в міських водоймах. Відповідні попереджувальні таблички найближчим часом будуть встановлені поряд з місцями.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button