КриміналСуспільство

Наварились на прицілі: на Чернігівщині на користь громади з приватного підприємства стягнули понад 300 тисяч гривень 

Козелецька окружна прокуратура, що діяла в інтересах Деснянської селищної ради, домоглася повернення до бюджету громади незаконно виплачених понад 300 тисяч гривень.

Про це повідомляє Чернігівська обласна прокуратура.

Рішенням Господарського суду міста Києва задоволено позов Козелецької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Деснянської селищної ради до приватного підприємства про стягнення понад 300 тисяч гривень до бюджету територіальної громади.

Предметом позову стала сума податку на додану вартість, яку безпідставно внесено до вартості товару та, відповідно, сплачено органом місцевого самоврядування за результатами укладення договору закупівлі тепловізійного прицілу для потреб Збройних Сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апеляційний суд залишив без змін вирок російському військовому, який стріляв у цивільних людей під час окупації

Чинним законодавством передбачено, що операції з ввезення на митну територію України та постачання на ній товарів, зокрема тепловізійних прицілів, для забезпечення військових формувань, які беруть участь у здійсненні заходів із оборони, відсічі та стримування збройної агресії російської федерації, звільнені від оподаткування податком на додану вартість.

Тепловізійний приціл за актом приймання-передачі селищною радою вже передано військовій частині, водночас із суб’єкта господарювання – постачальника товару до бюджету територіальної громади стягнуто понад 300 тисяч гривень переплачених коштів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button