Суспільство (відео)

Скільки коштуватиме батькам зібрати першокласника до школи в 2024 році (Відео)

«Я трохи хвилююся йти до школи. Бо стільки дітей навколо, і я буду хвилюватися, як мені з вчителькою познайомитися.»,- Макар Соловйов – першокласник

Знайомтеся, це Макар. Цьогоріч він – першокласник. За кілька днів до початку нового навчального року хлопчина разом із родиною прийшов до одного з магазинів, у якому можна придбати канцтовари, щоб підготуватися до школи.

 «Ну… як вам сказати… прийшов із мамою, бабусями та дядею. Шукаємо рюкзак.»,- Макар Соловйов – першокласник

Рюкзак, який так відповідально підбирає для себе Макар, – це фінальна покупка до школи. Решту з потрібного уже підібрали. 

 «Пластинка для пластиліну, фломастери, оце… щоденники.»,- Макар Соловйов – першокласник

Мама Макара ділиться з нами, що зібрати першокласника до школи – справа не з дешевих. Їхня родина вибирає до свого кошика шкільних покупок лише те, що подобається Макару та не викликає питань щодо якості у старших членів родини.

«Я думаю, що в цій корзинці десь на тисячі 2-3, але це без рюкзака. Думаю, що десь так і буде, плюс купівля рюкзака. Тобто десь тисяч 4-5 коштуватиме нам зібрати першокласника в школу. Це нормально. Ми ж вибираємо те, що нам підходить і подобається. Можна купити за 500 гривень, а можна за дві тисячі. Кожен вибирає для себе те, що йому більше підходить.»,- Жанна Соловйова – мама першокласника

 «Є цінова політика вища та нижча. Наприклад, якщо ми беремо недорогий рюкзак, більш бюджетний, то таким чином ми можемо «влізти» і в 5 тисяч гривень. А якщо ми беремо дорожчий рюкзак, пенал, то там може бути… Найвищої фіксованої суми немає, вона варіюється від 5 до 12 тисяч.»,- Юлія Лісогор – керуюча магазином канцелярії

Юлія Лісогор працює в магазині канцелярії, вона допомагає батькам і дітворі якісно та швидко зібратися до школи. Жінка розповідає, що список рекомендованих для першокласника покупок до школи чималий, саме це й впливає на остаточну вартість зборів до школи, також цінник формує якість товару.

 «Рюкзак, пенал, сумка для взуття. До пеналу збирається ручки, олівчики, стирачка. Також кольорові олівці та фломастери – це те, що потрібно для пеналу. У рюкзак нам потрібна папка для зошитів, нам потрібні самі зошити: клітинка та лінійка, альбом, кольоровий папір і картон, ножиці, фарби, пластилін. Це загалом стартовий набір, який потрібен завжди.»,- Юлія Лісогор – керуюча магазином канцелярії

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: По 15 годин без світла та перебої у водопостачанні: наслідки масованого обстрілу України для чернігівців (Відео)

Аби батькам, дітворі та консультантам у спеціалізованих магазинах було простіше орієнтуватися в потрібних покупках, складають спеціальні списки необхідного. Їх можна знайти в інтернеті, попросити у школі або ж в магазині канцелярії.

У списку необхідних для першокласника речей ми нарахували понад 20 різних найменувань: рюкзак, пенал, зошити, папки для зошитів, ручки, пляшечка для води, ланч-бокс… і ще чимало всього. Відповідно до всіх наявних у списку пунктів, ми порахуємо найнижчу та найвищу вартість зборів першокласника до школи.

Для цього скористаємося одним із сайтів, у наявності якого є все з вищезгаданого списку. Спершу налаштовуємо пошук на сайті на відображення найдешевших товарів, а потім вивчаємо вартість найдорожчих позицій.

Відповідно до наших обчислень, якщо збирати дитину до школи в режимі економії, то загальний чек закупівлі становитиме приблизно 2 500 гривень.

Якщо ж купувати лише найдорожчі товари, то загальна сума становитиме орієнтовно 12 тисяч гривень.

Таким чином середній чек зборів першокласника до школи становитиме приблизно 7 тисяч гривень.
Під час розрахунків ми не брали до уваги купівлю одягу та взуття.

Відповідно, батьки можуть вибирати серед різновидів шкільних товарів саме той, який підходить їм як якістю, так і ціною, орієнтуючись на свої фінансові можливості. Наголошують, збираючи свого першокласника до школи, не варто заощаджувати на купівлі рюкзака, адже це питання здоров’я дитини.

А поки ми проводили підрахунки, герой нашого сюжету – першокласник Макар – уже вибрав рюкзак, який йому найбільше до вподоби.

«Мені він дуже подобається, а ще мені подобаються наліпки.»,- Макар Соловйов – першокласник

Уже зовсім скоро хлопчик покладе до свого нового рюкзака з наліпками новопридбану канцелярію та, одягнувши його на плечі, вперше піде до школи.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button