Суспільство (відео)

По 15 годин без світла та перебої у водопостачанні: наслідки масованого обстрілу України для чернігівців (Відео)

В енергосистемі критична ситуація – чернігівцям треба готуватися до відключень світла, що можуть тривати до 6, а подекуди навіть до 12-15 годин на добу, – про це під час наради в Чернігівській міськраді повідомив старший диспетчер міської оперативно-диспетчерської служби «Чернігівобленерго» Олександр Ленько.

Нагадаємо, 26 серпня росіяни завдали по Україні масованого удару «шахедами» та ракетами різних типів. В офісі Президента України зазначають, що це був один із найбільших комбінованих ударів за час війни, а основною ціллю атаки була енергетична інфраструктура. Внаслідок обстрілу в низці областей України спостерігаються перебої зі світлом та водопостачанням.

«Ситуація на сьогоднішній ранок залишається дуже складною, утім, вона стала контрольованою, якщо порівнювати з учорашнім днем», — Олександр Ленько – старший диспетчер міської оперативно-диспетчерської служби «Чернігівобленерго».

Разом із тим під час відключень світла в Чернігові простежуються перебої з водопостачанням. Пов’язано це з тим, що низка об’єктів водопостачання та водовідведення в Чернігові заживлена від електроенергії. У випадку відсутності світла їх живлять генератори, підключення яких займає певний час, а у більшості випадків їх потужності недостатньо для повноцінного функціонування водних установ. 

«Приблизно 8 насосних каналізаційних станцій, 6 станцій третього підйому та 1 насосна станція не працювали. На більшості великих об’єктів водопостачання встановлені потужні генератори. Ми запустили ці генератори і не допустили аварійної ситуації», — Сергій Малявко – начальник КП «Чернігівводоканал» ЧМР. 

Представник АТ «Чернігівобленерго» під час наради повідомив, що, зважаючи на складну ситуацію в енергосистемі країни, чернігівцям варто готуватись до тривалих обмежень в електропостачанні в найближчі кілька діб.

«АТ «Чернігівобленерго» отримало обсяги відключень, протягом дня сьогодні будуть застосовуватися графіки погодинних відключень. З 6:00 ранку до 11:00 буде застосовано чотири черги з шести можливих, з 15:00 до 21:00 – також чотири. Одночасно чотири. Тривалість відключення однієї черги доходитиме до 6 годин за раз і протягом доби без світла окремі черги будуть протягом 12-15 годин», — Олександр Ленько – старший диспетчер міської оперативно-диспетчерської служби «Чернігівобленерго».

«Якщо йдеться про чотири черги відключення – так, ситуація буде складною. В деяких частинах міста, там де третій підйом, там буде спостерігатися зниження тиску», — Сергій Малявко – начальник КП «Чернігівводоканал» ЧМР.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button