Кримінал

На Чернігівщині нетверезий водій пропонував поліції 20 тисяч гривень, щоб уникнути відповідальності

30 серпня поліцейські Ніжинського райуправління поліції задокументували протизаконні дії 47-річного киянина, який у нетверезому стані керував автівкою, а після зупинки спробував «відкупитися» від патрульних.

Про це повідомляє поліція Ніжинського району.

Вміст алкоголю у крові правопорушника становив 1,520 проміле.

Під час складання правоохоронцями матеріалів адміністративного правопорушення, нетверезий чоловік запропонував поліцейським неправомірну вигоду у розмірі 20 000 гривень за непритягнення до відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині можливе погіршення епідемічної ситуації, через мор риби: центр контролю та профілактики хвороб

Інцидент фіксувався на бодікамеру патрульного.

На місце події поліцейські негайно викликали слідчо-оперативну групу Бобровицького відділення.

Слідчий поліції розпочав кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Санкція статті передбачає позбавлення волі строком до 4 років.

Крім цього, поліцейські склали адміністративні матеріали за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння). Таким чином, за свої дії правопорушник понесе і адміністративну, і кримінальну відповідальність.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button