Суспільство

У Ялівщині триває боротьба з амброзією

Минуло тижня представники комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» разом із фахівцями Державної екологічної інспекції у Чернігівській області та Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області провели комісійну інспекцію та заміри територій, уражених амброзією, взяли зразки рослин для лабораторного аналізу та визначення подальших дій щодо боротьби з цією інвазійною рослиною.

Крім того, в ці спекотні дні працівники комунального закладу приділяють особливу увагу маленьким мешканцям парку – підгодовують пташок і білочок, наповнюють спеціально встановлені ємності водою, а також продовжують роботи з видалення амброзії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поблизу Чернігова горить суха трава (Відеофакт)

Однак не слід плутати амброзію з іншою поширеною рослиною — золотушником канадським (Solidago canadensis). Золотушник канадський хоча й не є карантинним об’єктом, але теж є бур’яном і завдає шкоди. Ця рослина, яка походить з Північної Америки, була завезена до Європи в XVII столітті і спочатку вирощувалася на присадибних ділянках та у парках. Проте з часом вона почала масово поширюватися вздовж доріг, на луках, узліссях та в лісах. Під час цвітіння, яке триває з липня до жовтня, пилок золотушника канадського може викликати сильні алергічні реакції у людей, схильних до алергій. Симптоми включають алергічний кон’юнктивіт (почервоніння очей, сльозотеча) та риніт (свербіж і водянисті виділення з носа).  

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button