Суспільство (відео)

В освітніх закладах Чернігова розпочалося навчання – до роботи заступили офіцери освітньої безпеки (Відео)

Спершу – теоретичне опанування матеріалу в класі, а опісля – практичне заняття на подвір’ї. Новий навчальний рік у п’ятикласників Чернігівського ліцею №12 розпочався заняттям із вивчення деяких правил дорожнього руху – разом із офіцеркою освітньої безпеки говорили про те, як безпечно дістатися до школи.

«Ця тема зараз є доволі актуальною, оскільки розпочався новий навчальний рік, вони майже щодня ходитимуть до школи, тому ми з дітками пригадали про основні правила безпечного переходу проїзної частини.

Спочатку провели теоретичне заняття з дітками, провели руханку «Світлофор», повторили правила, а потім у нас було практичне заняття»,- Тетяна Яковенко – офіцерка служби освітньої безпеки.

Тетяна Яковенко – офіцерка служби освітньої безпеки Чернігівського ліцею №12. 2 вересня – її перший робочий день, розпочати який вона вирішила з проведення відкритого безпекового уроку для п’ятикласників.

«У нас проводиться відкрите заняття за участі інспектора відділу освітньої безпеки, що має на меті презентувати роботу всіх інспекторів служби освітньої безпеки»,- Аліна Чемерис – начальниця відділу «Служба освітньої безпеки» управління патрульної поліції у Чернігівській області Департаменту патрульної поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Десні збільшується забруднення води

«Для моїх п’ятикласників провели захід, під час якого дітям пояснили правила дорожнього руху, розповіли, як поводитися на дорозі. Ми, звісно, з ними вчили, але ще раз пригадати – ніколи не буде зайвим»,- Наталія Силко – класна керівниця 5-Б класу.

Проведення освітніх заходів і безпекових уроків входить до повноважень офіцера освітньої безпеки. Разом із тим, основним обов’язком поліцейських у загальноосвітніх навчальних закладах залишається правоохоронна діяльність.

«Функцій основних три: правоохоронна, наставницька та просвітницька. Саме просвітницьку ми сьогодні практично демонструємо»,- Аліна Чемерис – начальниця відділу «Служба освітньої безпеки» управління патрульної поліції в Чернігівській області Департаменту патрульної поліції.

«Прослухав, як переходити пішохідний перехід

Офіцер, який працює в нашій школі, хоче, аби ми тут були в безпеці»,- Микита – п’ятикласник.

«Є регульований і нерегульований пішохідний перехід, є наземний і підземний пішохідний перехід»,- Антон – п’ятикласник.

Нагадаємо, безпековий проєкт «Офіцер освітньої безпеки» стартував у грудні 2023 року, відповідно до внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів №975.

29 січня 2024 року понад 400 поліцейських з усіх структурних підрозділів Національної поліції України стали до виконання обов’язків у закладах середньої освіти в дев’ятьох областях України, що наближені до зони бойових дій.

«За проєктом «Офіцер освітньої безпеки» в Чернігові представлено 28 загальноосвітніх навчальних закладів.

Ми охопили 23 школи, тобто 5 шкіл у нас залишились неохоплені»,- Аліна Чемерис – начальниця відділу «Служба освітньої безпеки» управління патрульної поліції у Чернігівській області Департаменту патрульної поліції.

Утім, згідно з планом, уже впродовж 2024 року в усіх чернігівських загальноосвітніх навчальних закладах, які проводять навчання очно, мають розпочати свою роботу офіцери освітньої безпеки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Таліна Тарасенко

Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button