Війна

Білоруська моніторингова група – про перекидання ЗС РБ під Чернігівщину

Тривалий час в міжнародному інформаційному просторі обговорюється ймовірне перекидання білоруської військової техніки до кордонів з Чернігівщиною.

Що наразі відомо про перекидання військової техніки зі знаком «В» у прикордонні?

Білоруська моніторингова група «Беларускі Гаюн» надає наступне роз’яснення.

Минулого тижня низка каналів (переважно російських) публікували фотографії військової техніки ЗС РБ, на яку було нанесено тактичний знак «В». На фото потрапляли танки, бойові машини піхоти, бронетранспортери, артилерійські системи та ін. техніка.

У багатьох публікаціях зазначалося, що техніка перекидається до кордону з Україною, в інших же пов’язували «В» на техніці з ПВК «Вагнер».

Джерелом фото став один із каналів, пов’язаний із білоруськими військовими. Однак у публікаціях каналу не йшлося про перекидання техніки зі знаком «В» до кордону з Україною.

За інформацією «Беларускі Гаюн», фото техніки з «В» не мають стосунку до угруповання ЗС РБ в українському прикордонні. Переважна більшість техніки належить 6-й механізованій бригаді (в/ч 05733, Гродно). У серпні на полігоні «Гожський» і ділянках місцевості в Гродненській області з бригадою проводилися тактичні навчання.

Розповсюдження інформації про нібито перекидання військ до кордону з Україною могло бути частиною кампанії з дезінформації.

Публікувалися також фото техніки інших підрозділів Західного оперативного командування (ЗОК) з «В» – 841-ї групи артилерії та 111-ї артилерійської бригади.

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button