Суспільство

Вибираємо надійну шафу для заряду акумуляторів

Щоб вибрати шафу для заряду акумулятора, необхідно врахувати декілька важливих критеріїв. Ми детально розібрали кожен із них та описали їх у нашій статті, тож пропонуємо ознайомитися.

Враховуємо тип акумулятора та їхню кількість

Перше, на що вам необхідно звернути увагу – це хімія акумулятора, тобто чи він свинцево-кислотний, чи він нікель-кадмієвий, чи він літій-іонний. Це досить важливо, адже у кожного акумулятора є свої вимоги до зарядки. Також враховуйте місткість акумуляторної батареї, щоб підібрати оптимальний зарядний пристрій, що матиме вихідну потужність саме ту, яка необхідна.

Звісно, якщо планується зарядка лише одного акумулятора, вам підійде найменший варіант. Однак, як правило у більшості випадків необхідно заряджати декілька акумуляторних батарей одночасно, тому краще вибирати шафи для акумуляторів із достатньою кількістю зарядних портів.

Система вентиляції та зарядний пристрій

Оскільки акумулятори під час зарядки здатні виділяти тепло, необхідно, щоб шафи мали ефективну вентиляційну систему, щоб не допускати перегріву. Крім цього, розташування шафи повинно бути влаштоване таким чином, щоб вона забезпечувала необхідний рівень повітрообміну для зменшення температури всередині конструкції.

Також враховуйте вихідну потужність зарядного пристрою, яка буде ефективною для зарядки ваших акумуляторів. Крім того, варто пересвідчитися, що у зарядних пристроїв є спеціальні вмонтовані системи захисту від перенавантажень, перегріву, короткого замикання та інших потенційно можливих проблем.

Конструкція шафи та матеріал

Важливо, щоб шафа для акумуляторів була виготовлена із якісних іта міцних матеріалів та була стійкою до різного роду механічних пошкоджень. Також краще пересвідчитися, що шафи мають додатковий захист від пожеж, тобто вони виготовляються із вогнестійких матеріалів.

Ну і звісно варто враховувати такі додаткові функції як замки безпеки, адже акумулятори є цінним ресурсом, який необхідно захистити від несанкціонованого доступу. Також корисною функцією може бути наявність індикаторів стану зарядки, які здатні відстежувати статус зарядки кожної акумуляторної батареї. Разом із цим варто звернути увагу на систему автоматизації, оскільки деякі шафи мають функцію автоматичного відключення у разі повного зарядження, що суттєво продовжує термін служби акумуляторних батарей. Великий вибір шаф для акумуляторів ви знайдете в інтернет-магазині ПК-Електрик за доступними цінами.

Реклама

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button