Суспільство

На Чернігівщині перевірили якість повітря

У результаті постійних ворожих обстрілів прикордоння Чернігівщини, а також із приходом осені – пори опалого листя та сухостою, коли досі чимало людей, попри шкоду довкіллю і власному здоров’ю, продовжують їх спалювати, виникають торф’яні пожежі.

Оскільки торф не горить, а тліє, під час пожежі виділяється величезна кількість диму, що містить забруднюючі речовини, які є небезпечними для здоров’я людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині під час пожежі загинули двоє людей

У зв’язку з горінням покладів торфу на території Сновської територіальної громади з метою контролю за станом атмосферного повітря спеціалістами ДУ «Чернігівський лабораторний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» було проведено відбір проб атмосферного повітря для проведення досліджень якості повітря на вміст хімічних речовин у місті Чернігів і місті Сновськ.

За результатами проведених досліджень вміст азоту діоксиду, ангідриду сірчистого, вуглецю оксиду в атмосферному повітрі не перевищує гранично допустимої концентрації (ГДК), встановленої Гігієнічним регламентом «Гранично допустимі концентрації хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць», затвердженим наказом МОЗ України від 14.01.2020 р. №52.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button