Війна (Відео)

Спеціальний режим на Чернігівщині: прикордонники – про «5-кілометрову зону» (Відео)

Кабінет Міністрів затвердив зміни до Постанови «Про прикордонний режим», що впливають на правила перебування громадян у 5-кілометровій зоні біля кордону. Прикордонники 105-го загону докладно пояснили, як ці зміни вплинуть на мешканців Чернігівщини.

«5-кілометрова зона насамперед для нас, для прикордонників – це прикордонна смуга, щодо якої зараз внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів про прикордонний режим, зміни в частині отримання дозволів на право в’їзду, перебування та пересування прикордонною смугою. Ми надали термін і провели відповідну різну роз’яснювальну роботу, допомагли через старостинський округ, через селищні ради поінформувати населення і надати їм час для отримання цих дозволів», — Олег – офіцер прикордонної служби.

Громадяни України звертаються до прикордонного загону з відповідними заявами, в яких зазначають мету звернення, паспортні дані, місце реєстрації та проживання, а також номер мобільного телефону. Прикордонний загін розглядає такі заяви протягом 10 днів і надає відповідь.

«Дозволи є два, короткостроковий видається на рік, а громадянам, які проживають у прикордонній смузі, дозвіл видається безстроковий. Станом на сьогодні серед місцевого населення вже приблизно 90% отримали цей дозвіл на в’їзд і перебування в прикордонній смузі», — Олег – офіцер прикордонної служби.

Державна прикордонна служба України має право відмовити в наданні дозволу на в’їзд або перебування в прикордонній смузі, якщо особа раніше притягувалася до відповідальності за порушення державного кордону, зокрема за незаконний перетин або іншу протиправну діяльність на кордоні.

Журналіст: Іра Пономаренко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button