Суспільство

Тепліший за норму: в нинішнього вересня – літній характер

Хоч уже настав вересень, а дні все ще по-літньому теплі, коли стовпчики термометрів сягають +30 градусів.

Тим часом метеорологи зазначають, що цьогорічний вересень може бути на 2-3 градуси теплішим за кліматичну норму. Але водночас осінь – це не літо, тож температура повітря знижуватиметься, але поступово, і як для осені залишатиметься доволі високою – більше як +15 градусів. Навіть дуже ймовірно, що вересень буде переважно типовим літнім місяцем.

Загалом очікується, що загалом ця осінь буде не лише теплою, а й доволі посушливою, особливо в першій половині.

Метеорологи прогнозують, що дуже ймовірно, що цьогорічна осінь, якщо й буде не найтеплішою, то потрапить до трійки найтепліших за останні пів сторіччя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протягом доби внаслідок бойових дій на Чернігівщині відбулися дві пожежі

Тим часом чернігівські синоптики далекосяжних прогнозів не складають. Та наразі підтверджують, що найближчі вересневі дні на Чернігівщині видадуться доволі теплими.

«10 вересня по Чернігівській області зберігатиметься мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура по області вночі 8-13, вдень 23-28 тепла.

По Чернігову – мінлива хмарність, без  опадів. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура вночі 8-10, вдень 25-27 тепла.

11-12 вересня мінлива хмарність збережеться. Вдень 12 вересня – короткочасний дощ, подекуди гроза, решту часу без істотних опадів. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі 11 вересня становитиме 10-15 тепла, 12 вересня – 13-18 та 25-30 градусів тепла, відповідно.

Уночі 13 вересня та вдень 14 вересня – короткочасний дощ, подекуди гроза, решту часу без істотних опадів. Температура вночі 13-18, вдень 26-31 тепла», – прогнозують синоптики Чернігівського обласного центру з гідрометеорології.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button