Суспільство

Унаслідок російських обстрілів на прикордонні Чернігівщини майже дотла згоріло село (Фото)

Росіяни майже дотла знищили прикордонне село Єліне, розташоване за три кілометри від кордону з ворогом – у Сновській громаді Чернігівської області. Масштабна пожежа в населеному пункті зайнялась унаслідок ворожих обстрілів. Про це у коментарі ЧЕЛАЙН повідомив очільник Корюківської районної військової адміністрації Павло Мірошниченко.

Фото: Корюківська РВА Чернігівської області.
  • Унаслідок ворожих обстрілів горіла велика площа села. Наразі назвати точну кількість будівель, що згоріли, я не можу, адже наявна в мене інформація базується на фотографіях і відео з місця подій. Виїхати до населеного пункту наразі, з огляду на безпекову ситуацію, неможливо. Це стосується як комісії, що спеціалізується на підрахунку пошкодженого майна, так і представників надзвичайних служб. Водночас якщо є поширення пожежі південніше села, то відповідні служби виїжджають, – прокоментував для ЧЕЛАЙН очільник Корюківської РВА Павло Мірошниченко.
Фото: Корюківські партизани.

За словами старости Тур’янського старостинського округу Олександра Артюшенка, точно підрахувати кількість знищених будинків неможливо, адже з безпекових питань на місце не може виїхати спеціалізована комісія. Водночас чоловік називає орієнтовну кількість спалених будинків – ідеться про приблизно 80 приміщень.

Фото: Олександр Артюшенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові на вулиці затримали чоловіка зі згортком речовини, схожої на наркотичну

Фото: Олександр Артюшенко.
  • Аналізуючи дані з фото та відео, опублікованих у вільному доступі, йдеться орієнтовно про 80 знищених вогнем приміщень, серед яких людські будинки, будівля старостату, магазин. Що стосується місцевих мешканців, то ніхто не постраждав, адже люди евакуювалися звідси задовго до пожежі. Загалом до початку повномасштабного вторгнення в населеному пункті Єліне налічувалось приблизно 200 будинків. На сьогодні 35 знищені внаслідок постійних ворожих обстрілів, орієнтовно 80 згоріли під час масштабної пожежі, спровокованої ворожими обстрілами. Схоже, що їхня мета – спалити село вщент, як свого часу це зробили фашисти, – коментує ситуацію староста Турянського старостинського округу Олександр Артюшенко.

Під час подій Другої світової війни село Єліне було спалене дотла – його знищили нацисти, таким чином бажаючи помститись місцевим за підтримку партизанського руху.

На фото: село Єліне до початку обстрілів.

Таліна Тарасенко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button