Кримінал

Постачав продукти прикордонникам з «липовими» сертифікатами: чернігівські правоохоронці викрили комерсанта на спробі хабара (Відео, фото)

Слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань та прикордонниками затримали комерсанта під час передачі неправомірної вигоди посадовцю Держприкордонслужби за відмову від викриття його як недобросовісного постачальника та від розірвання контрактів із його фірмою. 

Про це повідомляє поліція Чернігівської області. 

Чернігівські поліцейські реалізували оперативну інформацію щодо наміру керівника компанії-постачальника харчових продуктів надати неправомірну вигоду в сумі 2000 доларів посадовцю прикордонної служби.

Правоохоронці встановили, що комерсант має низку укладених договорів на постачання харчових продуктів прикордонникам. Кожна партія товару має супроводжуватися сертифікатом відповідності стандартам якості та безпеки, проте деякі сертифікати виявилися фальшивими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пропонував 100 доларів і 700 гривень відкупу: на Чернігівщині зупинили порушника ПДР

На це звернув увагу посадовець Державної прикордонної служби та звернувся із відповідними запитами до низки інстанцій – зокрема, установи, яка нібито видала сумнівні сертифікати.

Щойно про це стало відомо фігуранту, він вирішив «залагодити справу», домовившись про зустріч з офіцером Держприкордонслужби для передачі останньому неправомірної вигоди в сумі 2000 доларів США.

Поліцейські спільно з прикордонниками затримали зловмисника в момент передачі обіцяної неправомірної вигоди. Гроші вилучено, а зловмисника затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, поміщено до ізолятора тимчасового тримання та повідомлено про підозру в наданні неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (частина 3 статті 369 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Наразі поліцейські перевіряють зловмисника на можливу причетність до скоєння аналогічних злочинів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button