Суспільство

Хом’яки на городах: чи дійсно селище Березна потерпає від гризунів

Не так давно Мережею поширилися новини, що в селищі Березна завелися шкідники, які псують городину. Але йдеться зовсім не про комах, а про гризунів, яких місцеві називають хом’яками.

Зокрема, місцева жителька Марія Шевченко розповіла, що цьогоріч має непоганий врожай овочів, зокрема моркви, але внадилися хом’яки.

«Але ж як для хом’яків, вони завеликі! Швидше, здичавілі морські свинки. Така з ними біда, гризуть усе, крім пастернаку», – розповіла жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відзначили 130-річчя від дня народження Олександра Довженка на його малій батьківщині, у Сосниці

Тож чи дійсно гризуни масово дошкуляють жителям селища, з’ясовували в голови громади Володимира Павленка. Він розповів, що колись бачив, як по полю бігали гризуни розміром трішки завбільшки за хом’ячків.

«Так, були вони, але кудись подівалися, на очі не потрапляють. Це ймовірно, польові ховрахи, вони трішки більші за хом’ячків, яких тримають вдома, і чимось на них схожі. А зараз, крім дописів у Фейсбуку про хом’яків у нашому селищі, іншими даними не володію. В будь-якому разі жодна людина не зверталася з цього приводу до селищної ради, не казала, що треба щось із цим робити.

Якщо ті хом’яки насправді є, то це, можливо, сезонне явище, як, наприклад, миші восени з’являються в домівках, бо шукають тепло. Але хоч би там що, масового характеру ці явища не носять», – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Володимир Павленко, голова Березнянської громади.

Він також розповів, що, як і всі жителі населеного пункту, має город. І що картоплю його родина вже викопала, але жодних хом’яків не бачили.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button