Кримінал

На Чернігівщині за незаконно вирубані 15 дерев чоловіка засудили до позбавлення волі

27 серпня 2024 року Корюківським районним судом Чернігівської області чоловіка визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України, – у незаконній порубці лісу. За цей злочин суд визначив міру покарання обвинуваченому у вигляді позбавлення волі на один рік. 

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Чернігівщині виявили сказ у дикої тварини: оголошено карантин

У матеріалах справи йдеться, що чоловік незаконно за допомогою бензопили в кварталі 7 виділів 1-го, 2-го лісового масиву СТОВ «Дружба», що неподалік села Охрамієвичі Корюківського району Чернігівської області, спиляв 15 дерев: 14 сосен та одну березу. 

Екоінспекція в Чернігівській області за матеріалами поліції здійснила розрахунок розміру шкоди, завданої лісу незаконною порубкою дерев, на загальну суму 31 тисяча 777 гривень. 

Вироком суду чоловіку призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на один рік і на підставі статті 75 Кримінального кодексу України підсудного звільнено від відбування покарання з іспитовим строком.  

На сьогодні порушник природоохоронного законодавства повністю сплатив шкоду, завдану довкіллю. Кошти спрямовано до бюджетів.

Фото ілюстративне

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button