Кримінал

На Чернігівщині керівник лісгоспу незаконно орендував для третіх осіб престижний позашляховик на бюджетні кошти

Поліцейські Чернігівщини викрили керівника комунального підприємства у незаконній передачі автомобіля, орендованого державним коштом, у приватне користування третім особам. Збитки від дій чиновника перевищили 130 тисяч гривень. Зловмиснику повідомлено про підозру в розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області. 

Слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань встановили, що 35-річний керівник комунального лісогосподарського підприємства у Чернігівському районі уклав із комерційною фірмою договір оренди престижного позашляховика. Автівка призначалася нібито для забезпечення службових поїздок працівників підприємства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові тривають дні Європейської спадщини – які цікаві заходи можуть відвідати чернігівці (Відео)

Правоохоронці встановили, що насправді ж орендований автомобіль навіть не потрапив до лісогосподарників. Директор відразу передав його в користування третім особам. Водночас орендні платежі власнику автівки справно надходили з рахунків комунального підприємства. Таким чином, було безпідставно витрачено понад 130 тисяч гривень бюджетних коштів.

Чиновник діяв на користь та в інтересах комерційної фірми, оскільки очолюване ним комунальне підприємство тісно співпрацює з фірмою зокрема і в інших питаннях, що стосується і продажу необробленої деревини. Чи мали місце порушення під час продажу деревини, ці факти на даний час перевіряються в процесі проведення досудового розслідування.

Наразі слідчий Головного управління Нацполіції в Чернігівській області за погодженням із прокурором Чернігівської обласної прокуратури повідомив фігуранту про підозру в розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненій в умовах воєнного стану (ч.4 статті 191 Кримінального кодексу України). Чиновнику загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button