Суспільство

У Чернігові зафіксовані факти недопуску невакцинованих дітей до очного навчання в школах

Для відвідування шкіл і садків діти Чернігівщини повинні мати довідки про стан здоров’я та щеплення. ЧЕЛАЙН про це вже розповідав.

Це дуже важливо, бо інфекційна захворюваність на Чернігівщині породжує занепокоєння. Станом на сьогодні її можна охарактеризувати як контрольовано нестабільну з тенденцією до збільшення та до можливості виникнення різних епідемічних ускладнень і спалахів зокрема. До того ж наявність згаданих довідок у школярів і дошкільнят – це вимога чинного законодавства.

І ставлення до цього питання нині доволі серйозне, особливо з початком нового навчального року.

За словами Олександра Чепурного, генерального директора ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», вже є факти недопуску невакцинованих школярів до офлайн-навчання у школах.

«Є такі факти. Переважно вони виникають по школах міста Чернігова.

Минулого тижня в нас була нарада в міській раді. Напевне, це була найконструктивніша нарада з цього питання. Ми розглядали проблематику саме допуску дітей і низку питань, що виникають стосовно таких процедур.

На цій нараді були присутні директори шкіл і вони розповідали, що до цього питання підходять дуже принципово. Я їм дуже дякую за цю позицію. Саме в дотриманні вимог законодавства щодо допуску невакцинованих дітей до навчання офлайн. Директори видають накази щодо недопуску дітей. Так, є невдоволення через це, і є питання, як реагувати в усіх цих ситуаціях, але ми шукаємо правильні шляхи вирішення всіх цих проблем.

Адже вони головним чином спрямовані не на те, щоб не допустити дитину до офлайн-навчання, а на те, щоб дитина отримала безпечне середовище та вакцинацію. І аби пропрацювати це питання з батьками, бо саме вони ухвалюють рішення і підписують згоду на проведення цієї медичної процедури, вакцинації. Тож випадки недопуску до офлайн-навчання є», – зазначив Олександр Чепурний на брифінгу, що відбувся в медіацентрі Чернігівської ОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Я ще музику не слухав. Я дуже хочу»: уродженець Городні Сергій Смирнов понад два роки пробув у російському полоні

Недопуски до офлайн-навчання – це вимушені кроки, які здійснюють відповідно до статті 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб». Батькам невакцинованих дітей пропонують форму навчання, що відповідає вимогам цього нормативно-правового акта.

«Для дітей, які не мають щеплень, пропонують дистанційні форми навчання. Є велика кількість рішень Верховного Суду щодо цього питання саме в бік захисту і проведення вакцинації, що індивідуальне право на освіту не переважає над колективним правом на інфекційну безпеку», – сказав Олександр Чепурний.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button