Війна

У громаді на Чернігівщині попрощалися із загиблим воїном, що дев’ять місяців вважався зниклим безвісти

У неділю, 22 вересня, жителі Менської громади провели в останню путь захисника Василя Герасименка, який трагічно загинув на фронті.

Про це повідомляє Менська міська рада

Василь Герасименко народився 14 січня 1970 року в селі Синявка Менського району. Згодом родина переїхала в село Волосківці. Тато Василя помер від нещасного випадку, Василь виріс із мамою та бабусею.

Після закінчення Волосківської школи навчався в Конотопському будівельному технікумі. Потім два роки строкової служби в армії. Далі деякий час працював у колгоспі робітником на пилорамі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині браконьєр із Київщини трьома сітками наловив риби на понад 46 тисяч гривень

У 90-х роках закінчив у Київську вищу школу МВС України, після чого працевлаштувався до Менського відділу міліції. Розпочав кар’єру в патрульно-постовій службі, далі став постовим ізолятора тимчасового тримання (ІТТ). 12 років пропрацював начальником ІТТ. Вийшов на пенсію за вислугою років і займався будівництвом.

20 жовтня 2023 року, згідно з Указом Президента України, був призваний за мобілізацією до Збройних Сил України. Службу проходив у званні сержанта на посаді номер обслуги мінометного розрахунку мінометного взводу мінометної батареї механізованого батальйону військової частини А4007.

Менш ніж через два місяці, 12 грудня 2023 року, воїн трагічно загинув унаслідок артилерійського обстрілу противника біля населеного пункту Покровського району Донецької області. Протягом дев’ять місяців Василь Герасименко вважався зниклим безвісти, і рідні ще плекали надію на його повернення з війни. Та 19 вересня цього року надійшла звістку про загибель мужнього воїна.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button