ВійнаКримінал

Російському військовому, який стріляв у жителів села Сибереж, що на Чернігівщині, повідомили про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру військовослужбовцю збройних сил РФ у порушенні законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 02 березня 2022 року в денний час підозрюваний, перебуваючи на одній із вулиць села Сибереж Чернігівського району Чернігівської області, з метою залякування цивільного населення та заподіяння тілесних ушкоджень, здійснив постріли з автоматичної вогнепальної зброї у сторону місцевих жителів – чоловіка та жінки, які не становили для нього жодної загрози. У результаті потерпіла отримала вогнепальне поранення плеча.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ повідомила про підозру колишній працівниці міграційної служби Луганщини, яка добровільно перейшла на бік ворога

Відповідно до норм міжнародного гуманітарного права цивільне населення не може бути об’єктом нападу.

Спеціальне досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Прокуратура Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button