Суспільство

Популярного мистецького фестивалю «Седнівська осінь» цьогоріч не буде

До повномасштабного вторгнення щорічний літературно-мистецький фестиваль «Седнівська осінь», що традиційно відбувався у вересні чи жовтні, користувався неабиякою популярністю серед жителів Чернігівщини і не тільки. Адже на нього завжди з’їжджалися письменники, художники, поети, кобзарі, співаки та інші культурні діячі і просто закохані в мистецтво люди.

Між тим, повномасштабне вторгнення в усіх сферах життя перевернуло все догори дригом. «Через воєнні дії цьогоріч «Седнівської осені» не буде, тому що є розпорядження голови Чернігівської ОВА про заборону масових заходів. Насамперед із міркувань безпеки.

І взагалі, в умовах воєнного стану фестиваль не відбувався. Але попри це є багато зацікавлених людей, які запитують про фестиваль. Це і наші місцеві люди, і здалеку. Ми відповідаємо: «Дасть Бог, воєнний стан закінчиться, і фестиваль обов’язково буде», – в коментарі для ЧЕЛАЙН пояснила Тетяна Мориляк, в.о. седнівського селищного голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Став студентом у 94 роки: в Чернігові користується популярністю Університет третього віку

Між тим тимчасова перерва з фестивалем аж ніяк не означає, що культурна галузь у громаді простоює або не функціонує, адже заходи з нагоди різних визначних дат, хоч і не масово, але відбуваються.

«Це насамперед виступи нашого ансамблю «Берегиня», інших артистів, гості до нас приїжджають. Але, повторюся, ці заходи відбуваються у мікроформаті, без великих скупчень людей.

Організовують і благодійні заходи, такі як шкільні ярмарки, і просто збираємо та передаємо гроші на потреби наших воїнів. Ось буде збір овочів для лікарні й окремо для наших захисників. І також на сьогодні, де є потреба, то ми забезпечуємо наших хлопців усім потрібним на нашій території, зокрема речами й їжею», – зазначила Тетяна Мориляк.

Наразі ж усі поціновувачі «Седнівської осені» вірять, що після української Перемоги фестиваль отримає своє нове життя.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button