Суспільство

Останній дзвінок не за стандартом: чернігівські школи розповіли, як завершать навчальний рік

В Україні традиційно навчальний рік завершує свято Останнього дзвінка.

Останній день навчання і свято Останнього дзвінка в усіх школах Чернігова відбудуться 31 травня.

Обов’язковим атрибутом цього свята є «лінійка» – своєрідний ритуал прощання учнів зі шкільним життям і зустрічі початку дорослого життя.

Як саме пройдуть урочистості в чернігівських закладах освіти, журналісти дізнавались у викладачів шкіл.

Директор ліцею №15 Олена Жовтопляс розповіла, що у них на святі Останнього дзвінка буде дуже цікаво.

«Цього дня ми плануємо неординарні зустрічі та підбиття підсумків. Незвичним буде цей день, по-перше, тому, що випускники готують свято самі, буде дуже багато цікаво й нового. Кожен випускний клас презентує себе, своє платтячко і так далі. Потім будуть ще квести-змагання. Цього дня ми запрошуємо всіх батьків, друзів, випускників, усі разом ми згадуватимемо, яким був цей навчальний рік. На святі буде багато прикрас і конкурсів», – поділилася Олена Жовтопляс.

Так, за словами директора ЗОШ №19 Людмили Шелупець, у їхній школі цього дня планують відсвяткувати Останній дзвінок у вигляді флешмобу.

«У нас навчається 1419 учнів, всі прийдуть святково одягнені й о 9-й ранку на подвір’ї школи всі учні попрощаються з 11-класниками. Це буде грандіозне та красиве свято», – розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівським школярам розповіли, коли розпочнуться літні канікули

За словами директора ЗОШ № 30 Олени Скорко, Останній дзвінок проходитиме у форматі, який визначить навчальний заклад.

«У нас свято Останнього дзвінка відзначать  по-сучасному – в рамках програми Education фест як завжди. Але сценарій наразі ще не затверджений, свято ще в розробці. Є у нас деякі ідеї, які ми не хотіли б заздалегідь озвучувати», – зазначила Олена Скорко.

Як відомо, після цього на динадцятикласників ще чекає складання Зовнішнього незалежного оцінювання та вступ до вищих навчальних закладів, що стане для них визначальним фактором для майбутньої кар’єри.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button