Кримінал

На Чернігівщині викрили двох місцевих жителів, які реалізували схему збуту наркотиків рослинного походження

У Коропі поліцейські затримали двох місцевих мешканців, які причетні до схеми збуту наркотичних засобів рослинного походження.  Один із них купував в іншого наркотики рослинного походження для подальшого перепродажу. Обох зловмисників затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області. 

Оперативники Коропського підрозділу поліції отримали інформацію про те, що 21-річний місцевий мешканець займається збутом наркотичних засобів. Відпрацьовуючи здобуті відомості, поліцейські під час проведення особистого обшуку виявили та вилучили в громадянина предмети, схожі на висушені рослини конопель.

Як встановили правоохоронці, чоловік придбав наркотики у 32-річного мешканця селища Короп для подальшого перепродажу. Після отримання цієї інформації поліцейські за силової підтримки спецпідрозділу «КОРД» провели невідкладний обшук за місцем мешкання другого фігуранта.

Під час слідчої дії поліцейські виявили та вилучили висушені рослини, схожі на коноплі, й інші речові докази.

Усе вилучене спрямоване на проведення експертних досліджень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові вночі в багатоповерхівці загорівся підвал

Обох фігурантів поліцейські затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Наразі слідчі поліції здійснюють досудове розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за фактами протиправної діяльності фігурантів. Дії 32-річного зловмисника кваліфікуються за ч.1 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), а дії його 21-річного земляка — за ч. 1 і 2 статті 307 КК України (ті самі дії, вчинені повторно).

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Новгород-Сіверська окружна прокуратура. Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button