Суспільство

За тиждень вогнеборці Чернігівщини подолали пожежі в екосистемах на понад 250 гектарах

За інформацією Головного управління ДСНС у Чернігівській області, за минулий тиждень вогнеборці ліквідували 141 пожежу в природних екологічних системах, загальною площею понад 250 гектарів. 

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Чернігівській області.

Серед основних причин виникнення пожеж в екосистемах — порушення вимог пожежної безпеки під час перебування в лісі, самовільне випалювання сухої рослинності, а також недотримання заходів безпеки під час проведення польових робіт. Ці дії можуть призвести до серйозних наслідків, адже підпали сухої трави загрожують не лише житловим будівлям і спорудам, але й життю людей, призводячи до травм або навіть загибелі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині водій сміттєвоза на смерть збив 76-річну жінку: потерпіла загинула на місці

Пожежа в екосистемі — це неконтрольований процес горіння, що виникає стихійно в природному середовищі, супроводжується інтенсивним виділенням тепла, диму та світлового випромінювання і створює реальну небезпеку для людей, завдаючи шкоди об’єктам господарської діяльності та довкіллю.

Лише завдяки оперативним діям вогнеборців вдається запобігти поширенню вогню на населені пункти, об’єкти життєзабезпечення та великі території.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button