Суспільство

Як вибрати найкращий засіб для прання: огляд інгредієнтів

Вибір оптимального мийного засобу для прання — питання особистих уподобань. Хоча ми всі хочемо отримати високу ефективність очищення, залежно від виду прання, чутливості вашої шкіри й бюджету, найкращий тип продукту буде відрізнятися. Деякі віддають перевагу певному формату виключно через зручність. Ми розглянули плюси та мінуси кожного типу.

Порошок, гель чи капсули: що краще?

У тестах мийних засобів гель майже завжди перевершує порошки та капсули у видаленні плям. Крім того, рідину можна використовувати для попередньої обробки забруднень: просто нанесіть кілька крапель безпосередньо на пляму і дайте їй подіяти (мінімум пів години). Вибрати відповідний гель ви можете на сайті Watsons: https://www.watsons.ua/uk/dim/zasobi-dlya-prannya/ridki-zasobi-dlya-prannya/c/B1002.

Порошки можуть бути проблемними при дозуванні, тоді як капсули постачаються заздалегідь відміряними, це гарантує, що ви використовуєте правильну кількість. Гель зазвичай не містить відбілювача, тому вважається більш дбайливим до тканин.

Загалом, якщо одяг не дуже брудний, більшість людей не помітять особливої різниці між типами мийних засобів. Але домогосподарка з дітьми або члени сім’ї з особливо брудною роботою, наприклад, механіки, можуть отримати користь із біологічного порошку, який допоможе вивести плями.

Пояснення інгредієнтів мийного засобу

Ефективність засобу для прання безпосередньо залежить від складу його формули, яка може містити:

  • Мийні компоненти використовуються для підвищення очищувальної здатності, шляхом дезактивації мінералів, що викликають жорсткість води.
  • Ферменти розщеплюють амінокислоти в плямах на білковій основі, таких як кров, щоб їх було легко видалити.
  • Кондиціонери зменшують статичну електрику, а також надають тканинам м’якість і пухнастість.
  • Оптичні відбілювачі покращують білизну тканин. Вони працюють, вміло відбиваючи світло, завдяки чому випраний одяг виглядає яскравішим.
  • Полімери допомагають уловлювати та утримувати бруд, а також запобігають їх повторному осіданню на одязі.
  • Розчинники використовуються для запобігання розшаруванню рідких мийних засобів під час зберігання.
  • Поверхнево-активні речовини забезпечують основну очищувальну дію, розпушуючи та видаляючи бруд, а потім розчиняючи, емульгуючи або суспендуючи його в мийному розчині до тих пір, поки він не буде змитий.

Ви можете придбати спеціальні мийні продукти для різних категорій речей або типів матеріалів, наприклад, для спортивного одягу, шерсті та шовку або дитячої білизни. Засоби для делікатних тканин, як правило, не містять ферментів, відбілювачів або освітлювачів.

Реклама

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button