Надзвичайні події

За добу на Чернігівщині через пожежі в екосистемах вигоріло близько 24 гектарів (Фото)

Щодня кількість пожеж в екосистемах зростає, і це серйозна проблема. Лише протягом минулої доби рятувальники ліквідували 22 пожежі, на площі близько 24 гектарів.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Чернігівській області.

Пожежі в екосистемах розвиваються поступово, що створює враження, що ситуація контрольована. Досить часто для громадян спалювання сухої трави або лісової підстилки є звичним методом очищення земель, навіть попри ризики.

Ігнорування закликів ДСНСників лише збільшує масштаби проблеми, що призводить до більшого навантаження на екосистеми та економіку, а також загрози для людських життів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбиті росією: загинула на власному подвір’ї від ворожої ракети, яку літак скинув біля будинку

Як повідомляють надзвичайники, в Чернігівському районі досі триває гасіння торф’яників.

На відміну від поверхневих пожеж, торф’яні пожежі можуть розповсюджуватися глибоко під землею. Торф горить повільно, але на великій глибині, що робить його важким для виявлення та гасіння. Часто пожежі на торфовищах можуть тліти під землею тижнями, навіть місяцями.

Гасіння торф’яних пожеж потребує величезних ресурсів і часу, оскільки для ефективного гасіння необхідно повністю наситити водою глибокі шари торфу. Для гасіння торфовищ потрібно багато води, що вимагає підведення водних джерел або використання спеціальної техніки. У багатьох випадках, це може бути проблемою, особливо якщо пожежа розташована далеко від водних резервуарів або в умовах посухи.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button