Війна

Вбиті росією: загинула на власному подвір’ї від ворожої ракети, яку літак скинув біля будинку

16 березня 2022-го ворожий літак скинув ракету на село Новий Білоус, у передмісті Чернігова. У цю мить на подвір’ї власного будинку поралася Людмила Муравейник. Жінка загинула миттєво, її тіло просто розірвало на шматки.

Останки загиблої сусіди зібрали в ящик і поховали. Після звільнення області у квітні 2022-го була ексгумація та чин похорону на місцевому кладовищі.

В тому році жінка мала б гучно зустрічати свій 70-річний ювілей, однак, війна обірвала світлі плани, їй навіки залишиться 69.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині на стінах рідної школи встановили меморіальну дошку полеглому воїну

Чоловік Людмили пригадує, що того трагічного дня він виїхав до бомбосховища, щоб відвезти молоко для діток, які там перебували.  Як раз через декілька хвилин після від’їзду біля подвір’я прилетіла ракета.  

Людмила Муравейник народилася у Чернігові. Після школи працювала на швейній фабриці, потім поштаркою, а ще – радисткою на газорозвідувальному підприємстві.

Людмила мала проблеми зі здоров’ям і з часом отримала групу інвалідності. Працювала вдома: вирощувала гладіолуси і продавала їх на ринку. Потім поралася у саду, тримала з чоловіком кіз. Подружжя прожило разом майже 50 років. Мали дітей, дочекалися онуків.

Після вибуху будинок Муравейників згорів. Не залишилося фотографій, документів, особистих речей. Тепер чоловік живе у модульному будинку.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button