Суспільство

Шоломи велосипедні: безпечне пересування для кожного

Заняття спортом мають безліч переваг для здоров’я людини. До таких фізичних активностей належить і їзда на велосипеді. Одні вважають за краще його використовувати як засіб пересування, інші – як тренування у вільний від роботи час. Щоб поїздки були комфортними та безпечними, потрібно купити шолом для велосипеда. Цей аксесуар може значно знизити ризик серйозних травм під час падінь або зіткнень. Давайте розберемося, чому велосипедний шолом такий важливий. Поговоримо про різні їхні типи і про те, як вибрати модель, що ідеально підходить саме вам.

Огляд видів велосипедних шоломів для різних стилів їзди

Кожен райдер потребує індивідуального підходу до вибору екіпірування. Особливу увагу слід приділити захисту голови, адже вона найбільш вразлива під час падіння.

Шоломи велосипедні бувають декількох типів, всі вони розроблені з урахуванням специфіки певних видів їзди і рівнів захисту. До них належать:

  1. Шосейні (Road helmets). Призначені для швидкісної їзди, мають аеродинамічну форму, вентильовані отвори і підходять для професійних і велогонщиків-любителів.
  2. Гірські (Mountain bike helmets, MTB). Якщо купити шолом для велосипеда цього типу, можна без страху їздити по бездоріжжю, гірських маршрутах і пересіченій місцевості. Він виготовлений з посиленим захистом потилиці та скронь, а також має широкий козирок.
  3. Міські (Urban helmets). Ідеально підійдуть для їзди містом, мають просту і надійну конструкцію, оснащені світловими сигналами і світловідбивними елементами. Підходять для повсякденних поїздок на невеликих швидкостях.

Безпека пересування – одна з найважливіших складових учасників транспортного руху в будь-якій місцевості.

Основні причини, що вказують на необхідність купити шолом

Ці вироби вважаються пасивним захистом водія під час їзди. Основне завдання цього аксесуара – пом’якшити, запобігти і взяти на себе удар під час падіння власника маневреного транспорту. В інтернет-магазині https://tata-agro-moto.com можна купити шолом для будь-якого типу двоколісного транспорту (на мотоцикл, мопед, велосипед або самокат), від найкращих виробників за доступними цінами. Маючи цей захисний аксесуар, можливо:

  • мінімізувати ймовірність отримання черепно-мозкових травм;
  • запобігти пошкодженням обличчя;
  • знизити ймовірність смертельного результату при серйозних аваріях на 40-50%.

Якщо купити шолом у перевіреному магазині і під час кожної поїздки використовувати його, можна подати гарний приклад дітям та іншим учасникам руху, демонструючи своє відповідальне ставлення до безпеки.

Як вибрати захисну продукцію в магазині TATA Agro-Moto

Шолом велосипедний складається з основного корпусу і фурнітури, за допомогою якої можна регулювати розмір, щільно зафіксувавши його на голові. Перш ніж придбати потрібну вам модель, врахуйте:

  • особливості посадки виробу;
  • якість матеріалу;
  • наявність вентиляційних отворів;
  • відповідність стандартам безпеки CPSC (у США) або CE (у Європі).

Звертайте увагу і на виробника. Щоб захисна приналежність щільно сиділа, не сповзала і не тиснула, виміряйте окружність своєї голови і зіставте отримані результати з розмірною сіткою на сайті магазину. В асортименті TATA Agro-Moto представлені моделі від бренду TTG. Купити їх можна як для дорослих, так і для дітей. Ціна на шолом виправдана якістю і високими захисними характеристиками. Компанія надає можливість доставки продукції в будь-яку точку України. Перед відправкою куплені товари перевіряються на предмет браку і пошкоджень.

Автор: Новіков Олександр Сергійович (експерт Tata-Agro-Moto).

Реклама

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button