Культура

Міфологічна історія про події на окупованій Херсонщині відкрила 99-й театральний сезон у чернігівському драмтеатрі

26 вересня відбулося офіційне відкриття нового 99-го театрального сезону прем’єрним показом на великій сцені вистави «Молочайник».

Про це повідомляють на Фейсбук-сторінці Чернігівського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Т. Шевченка.

У критично скрутну ситуацію потрапив театр внаслідок мобілізації цьогоріч до лав ЗСУ значної частини працівників закладу, через що унеможливилося виконання вистав діючого репертуару та були вкрай обмежені можливості щодо постановки нових спектаклів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова професія: на Чернігівщині безкоштовно навчають УБД та людей з інвалідністю

Ця міфологічна історія, що відбувається на тлі воєнних дій на Херсонщині навесні 2022 року, знайшла співзвучність в серцях чернігівців, які свого часу пережили блокаду Чернігова і тимчасову окупацію області.

Чернігівському глядачеві надзвичайно близькі і зрозумілі тривоги і труднощі, які спіткали пересічну українську родину під час окупації рашистами невеличкого українського села. По різному переживають вимушене перебування на окупованій території дві сестри – емоціональна Олеся (арт. Катерина Велика) та бадьориста Оля (арт. Ольга Ільо).

По різному відносяться до подій, що відбуваються в захопленій загарбниками Кавунівці, їхні матуся (заслужена артистка України Наталія Максименко), бабуся (заслужена артистка України Любов Колесникова) та мамина подруга і кума тітка Валя (заслужена артистка України Оксана Гребенюк).

Але всіх їх поєднує відчування внутрішнього спротиву окупаційній владі, бажання жити на рідній, вільній від загарбників українській землі, прагнення допомагати тим, хто став на захист країни, та сподівання дочекатися звільнення родимої землі від завойовників, скільки б те чекання не тривало.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button