Культура

У Чернігові пройшла виставка робіт з вишивки хрестиком «Вишиваю красу»

17-18 січня в центральній бібліотеці ім. М. М. Коцюбинського експонувалася виставка робіт з вишивки хрестиком «Вишиваю красу» постійної читачки пані Світлани.

Відвідувачі мали можливість побачити твори високого рівня складності, де використовувалось понад 100 відтінків ниток. Про це повідомляють у бібліотеці імені М. Коцюбинського.

«Пані Світлана, викладач англійської мови, більше тридцяти років користується нашою бібліотекою, цікавиться зарубіжною класикою, нон-фікшн, науково-популярною та художньою літературою.

З нею гарно спілкуватися, цікаво ділитися враженнями про прочитані книги. А ще вона має улюблене заняття – вишивання. Вишуканість і неперевершеність, наполеглива та кропітка праця, терпіння лежать в основі створення робіт з вишивки», — йдеться у повідомленні.

У старовинних містах Європи часто можна побачити симпатичні казкові будиночки з акуратними доріжками, невеликими віконцями і очеретяними чи черепичними дахами, які приваблюють туристів з усього світу. Вишивки пані Світлани познайомили відвідувачів з милими провінційними краєвидами та ошатними, характерними кожній країні, будиночками Англії, Німеччини, Італії та Швейцарії. Ідеальні котеджі демонструють свою чарівність та стильність.

«Картини, які вишиває майстриня, приносять позитив, від них віє теплотою і дивлячись на них вони ніби «оживають». Щиро дякуємо пані Світлані за такі цікаві роботи. Бажаємо творчої наснаги і чекаємо нових робіт», — зазначають в установі.

Ще статті по темі

Back to top button