ВійнаКримінал

Знущався та погрожував зброєю цивільному на Чернігівщині: ідентифіковано та повідомлено про підозру військовому рф

За процесуального керівництва прокурорів Чернігівської обласної прокуратури ідентифіковано та заочно повідомлено про підозру військовослужбовцю рф за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року озброєний автоматичною вогнепальною зброєю військовослужбовець зс рф зайшов на територію одного з приватних домогосподарств в тимчасово окупованому селі Золотинка Чернігівського району. Принижуючи людську гідність власника господарства, підозрюваний направив на потерпілого вогнепальну зброю та змусив упродовж 30 хвилин робити йому масаж ніг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вихідні на Чернігівщині минули більш-менш спокійно, але рятувальники і поліцейські без роботи не сиділи

Наступного дня російський військовий повернувся до вказаного господарства в пошуках спиртних напоїв. Проте, дізнавшись про відсутність алкоголю, він завдав потерпілому два удари прикладом автомата в область живота.

Через декілька днів опівночі окупант знову зайшов до будинку цивільних осіб, почав кричати та погрожувати вбити потерпілого, відкрито демонструючи при цьому ручну гранату.

Відповідно до норм міжнародного гуманітарного права, застосування катування або нелюдського поводження щодо цивільних осіб заборонено.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button