Війна

Брав участь у боях за Бахмут: історія чернігівця Володимира

До повномасштабної війни Володимир працював на підприємстві «Хімволокно», а на початку 2022 року полишив цивільне життя та долучився до лав Збройних Сил України.

«Коли почалися обстріли, стало зрозуміло — ворог прийшов на нашу землю. Треба було приймати рішення про захист своєї Батьківщини. І я це зробив. У Києві формувався новий батальйон, після чого нас почали залучати на бойові виходи»,- каже воїн.

На посаді помічника кулеметника воїн боронив Донеччину, брав участь у боях за Велику Новосілку та Бахмут.

«У Бахмуті ми брали участь у вуличних боях — там отримав поранення, був евакуйований. Потім шпиталь, лікування та реабілітація», — пригадує чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині в останню путь провели загиблого воїна

Того дня Захисник отримав мінно-вибухову травму, черепно-мозкову травму та контузію. Саме після поранення та проходження медичної комісії за станом здоров’я та безпосереднім наказом командира його було переведено для подальшого проходження військової служби до ТЦК та СП Чернігова.

«Тут багато хто, як і я, мають поранення. Ми займаємося обороною та укріпленням наших позицій — облаштуванням окопів, бліндажів, бійниць, несемо бойові чергування»,- зазначає військовий.

Володимир на власному досвіді переконався, що з початку повномасштабної війни сили оборони України стали більш досвідченими та оснащеними: «Ми воюємо за свою Батьківщину, у нас нема імперських амбіцій, адже воюємо за нашу незалежну державу. Я б не хотів, щоб наші діти знали, що таке війна. Хотілося б, щоб жили під мирним небом. Це наш обов’язок, адже ніхто крім нас не буде за нас воювати!».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button