Спорт

Сильні духом: семеро ветеранів війни з Чернігівщини у складі збірної України поїдуть на змагання до Мадрида (Фото)

Ветерани з Чернігівщини вибороли можливість представляти Україну на міжнародному рівні!

Наші захисники стали частиною національної збірної, яка братиме участь у міжнародних спортивних змаганнях — Arnold Classic Europe.

До команди, що складається з 50 ветеранів війни, увійшли семеро чернігівців: Євген Смага, Ілля Силенко, Владислав Шатіло, Василь Буряк, Андрій Нестеренко, Сергій Наглій і Руслан Сумін, уродженець Козельця. Про це повідомляє Ветеранський простір «Серцевір».

Між тим, усе це стало можливим завдяки вдалому виступу на Всеукраїнських ветеранських змаганнях «Північний форпост», які наприкінці вересня відбулися в Чернігові.

«Змагання «Північний форпост» і Кубок «Серцевіру» – щорічні. Зокрема, у змаганнях «Північний форпост», які тривали в Чернігові 28-29 вересня, брали участь приблизно 120 ветеранів-спортсменів з усієї України, які зазнали поранень на війні чи втратили кінцівки. Чернігівців було десь десятеро. Причому чернігівці виступили дуже вдало.

Атмосфера, як завжди, була чудова. Ветерані задоволені, бо провели гарно час. Це ж не тільки змагання, це і спілкування в нас відбувається, що дуже важливо для наших чинних військовослужбовців і ветеранів. Так що все чудово!» – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Євген Смага, ветеран російсько-української війни, учасник змагань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поки не морозитиме і будуть опади: синоптики склали прогноз на жовтень

Ветерани змагалися в різних видах спорту: жим лежачи на рази; веслування на тренажері; ейрбайк 30 кал; ривок/жим гирі; волейбол сидячи; настільний теніс; кульова стрільба; стрільба з лука.

Чернігівцям спортивна фортуна усміхнулася. 

«Наша чернігівська команда потужна. Ми завжди виборюємо достатню кількість медалей на різних змаганнях. Зазвичай чернігівські спортсмени посідають перші-другі місця. Зокрема я брав участь у трьох дисциплінах. У двох із них посів другі місця, а в гирьовій дисципліні – перше», – повідомив Євген Смага.

Попри те, що Євген Смага – ветеран на протезі, він має надзвичайно високу силу духу та нерозлучний зі спортом у повсякденному житті.

«Регулярно відвідую спортзал і тренуюся тричі на тиждень. Адже для того, щоб показувати результати, потрібно постійно тренуватися та вдосконалюватися», – запевнив Євген Смага.

Самовіддана праця без нагород не буває, тож ветерани-спортсмени готуються до скорої поїздки до іспанського Мадриду.

«Цілий рік ми їздили по різних локаціях, змагалися в різним містах України, показували результати. Хто посів найвищі позиції в рейтингу, той потрапив до команди. Відібрали з України 50 ветеранів, із яких семеро – чернігівці», – зауважив Євген Смага.

Тож залишається хіба що побажати нашим спортсменам вдалих виступів і перемог!

Між тим, важливість таких змагань – не тільки в медалях і досягненнях, хоча це дуже важливо. А ще також у соціальній складовій – спілкуванні та взаємній підтримці. Це дуже важливо для ветеранів, яким почасти після повернення з війська доводиться починати багато чого наново, що не завжди дається легко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Євген Смага

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button