Кримінал

Привласнювали державні землі: на Чернігівщині судитимуть злочинне угруповання на чолі з чиновницею тергромади

Слідчі Прилуцького райвідділу поліції завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами діяльності організованого злочинного угруповання, створеного державною реєстраторкою однієї з територіальних громад Прилуччини. Зловмисники розробили та експлуатували схему з привласнення державних земель. Збитки від діяльності ОЗГ склали 400 тисяч гривень.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

В ході досудового розслідування слідчі поліції за оперативного супроводу СБУ та УСР в Чернігівській області, під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної та Чернігівської обласної прокуратур встановили, що державна реєстраторка однієї з територіальних громад Прилуцького району порушила низку законних вимог при реєстрації права власності на земельні ділянки, розташовані у територіальній громаді поблизу м. Прилуки.

За даними слідства, чиновниця у складі організованої злочинної групи, шляхом обману заволоділа сімома земельними ділянками, чим спричинила державі збитки на майже 400 тисяч гривень. До шахрайських дій жінка залучила ще двох місцевих чиновників. Використовуючи підроблені документи, зловмисники забезпечили оформлення права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення на підставних осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині судитимуть утримувачів підпільного казино з мільйонними ставками (Фото)

Незаконно набуті земельні ділянки були продані фермерам, чим завдано збитки у великих розмірах. Внаслідок умисних злочинних дій з власності держави незаконно вибули земельні ділянки загальною площею понад 10 гектарів.

Наразі слідчі Прилуцького райвідділу поліції завершили досудове розслідування та склали обвинувальний акт щодо діяльності організованого злочинного угруповання за фактами:

— шахрайства, вчиненого організованою групою у великих розмірах (ч. 4 статті 190 Кримінального кодексу України);

— використання завідомо підробленого документа, вчиненого організованою групою ( ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України)

— несанкціонованої зміни інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчинена особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, що заподіяло значну шкоду (ч. 3 ст. 28, ч. 3 статті 362 Кримінального кодексу України).

За тяжчою з них, зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Матеріали завершеного кримінального провадження з обвинувальним актом передано прокуророві для скерування до суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button