Суспільство

Трагедія на прикордонні: у поранених попереду – тривале лікування, для родини шукають нове житло

Днями Україну сколихнули вісті з Чернігівщини: росіяни свідомо поцілили безпілотником в автівку, яка везла скраплений газ людям. Балони з газом здетонували. Загорілися житлові будинки. На жаль, троє людей загинули. Причому серед загиблих – 6-річна дитина. Четверо поранених – 4-річний хлопчик, 13-річна дівчинка та двоє чоловіків.

ЧЕЛАЙН вже інформував, що травмовані діти та дорослі, як і загибла дівчинка, – родичі. Тобто постраждав голова багатодітної сім’ї, його діти і молодший брат.

У Сновській центральній районні лікарні повідомляли, що лікарі особливо  переживали за постраждалу дівчинку, яка втратила руку, та брата голови родини, який залишився без ноги й отримав осколкове поранення. Дівчинка і чоловік також втратили багато крові.

Нині діти й дорослі, які зазнали поранень й ушкоджень – на лікуванні в Чернігові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балерина з Ніжина була дружиною всесвітньо відомого художника Пабло Пікассо (Фото)

Далі – про те, як почуваються потерпілі. Та загалом про ситуацію з родиною, яка ще не оговталася від страшного горя.

Марія Єфименко, перший заступник сновського міського голови розповіла, що постійно тримає руку на пульсі ситуації.

«Я вчора ввечері телефонувала та цікавилася станом здоров’я дорослих і дітей. Лікарі сказали, що  вже, слава Богу, їхній стан стабілізувався, загрози для життя немає. Але попереду складне і довге лікування та реабілітація. І їм точно буде потрібна допомога, бо все нині коштує дорого», – розповіла Марія Єфименко.

Староста Гірського старостинського округу Андрій Апришко зазначив, що у магазинах поставили баночки для збору коштів для цієї родини.

Також усі охочі можуть підтримати сім’ю, перерахувавши для неї гроші на картку сестри голови сім`ї.

4790 7299 5011 9586  Єфименко Наталія Юріївна.

А також на її карту 5168745151281885 в Приват Банку.

Мати постраждалої родини травм не зазнала, бо в момент атаки була в іншому місці. Але її психологічний стан викликає занепокоєння.

«Наскільки мені відомо, вона нині живе в родичів чоловіка у Гірську. Ми спробуємо запропонувати, щоб із нею попрацював психолог. Бо вона в шоковому стані, я так думаю, що вона з нього ще не вийшла. Тим паче, що в суботу тільки поховали загиблу дитинку», – сказала Марія Єфименко.

Оскільки родина втратила житло і все майно, наразі відбувається пошук житла до цієї родини у Сновській громаді.

«Мати каже, що вже не хоче в Гірську жити. І в селі була ще одна родина з трьома дітками. То ця родина після цієї жахливої трагедії вже виїхала. В Гірську вже нема дітей, одні дорослі залишилися.

Я ось сиджу й обдзвонюю благодійні фонди, щоб, якщо знайдемо житло, допомогли з ремонтом, із облаштуванням побуту. Бо в родини геть нічого не залишилося. 

Ми їздили, просили їх, щоб вони виїхали. Але вони відповідали: в нас є автівка, то в разі загрози сядемо та виїдемо, не чекаючи допомоги. І ось таке страшне нещастя сталося…», – пояснила Марія Єфименко.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button