Суспільство

Формувати й ухвалювати бюджет Чернігова буде Брижинський – суд ухвалив відповідне рішення

Шостий апеляційний адміністративний суд не задовольнив апеляцію Чернігівської міської ради та підтвердив рішення Чернігівського окружного адміністративного суду стосовно того, що формувати бюджет Чернігова має міська військова адміністрація. Це рішення стало дійсним від 2 жовтня 2024 року. Про це 8 жовтня під час пресбрифінгу в міськраді повідомив в.о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

  • Я думав, що суд мене вже не може здивувати. Але Чернігівський апеляційний адміністративний суд постановив, що бюджет міста – це не повноваження громади. Так, так і написано. Із 2 жовтня іменем України, як то кажуть, суд ухвалив, що бюджет – це відповідальність і рішення одного чиновника, який до громади немає жодного стосунку, який призначений із Києва», – зазначає в. о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.


Водночас, коментуючи ситуацію, Олександр Ломако зазначив, що юридичний відділ Чернігівської міськради оскаржуватиме це рішення в касаційному суді. Нагадаємо, в квітні 2023 року Чернігівська МВА подала позов до Чернігівського окружного адміністративного суду щодо скасування рішення сесії міської ради від 30 березня, під час якої розглядалось питання щодо затвердження змін до міського бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині судитимуть водійку Mersedes-Benz, яка збила на переході 82-річну жінку

22 червня Чернігівський окружний адміністративний суд визнав протиправним і скасував рішення Чернігівської міськради №30/VIII-9 від 30.03.2023 «Про внесення змін і доповнень до рішення Чернігівської міської ради від 30 листопада 2022 року №24/VIII-38 «Про бюджет Чернігівської міської територіальної громади на 2023 рік».

Згідно з цим рішенням суд повністю задовольнив позов Чернігівської МВА до міськради щодо затвердження бюджету. Натомість міськрада подала з цього приводу апеляцію.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button