Кримінал

На Чернігівщині судитимуть інженера технагляду за службову недбалість, що призвела до збитків у 1,8 мільйона

Прокурори передали до суду справу інженера технічного нагляду, який під час капремонту дороги в одному з сіл громади підписав документи про прийняття робіт підрядника, які не були виконані відповідним чином. Його дії призвели до втрати з бюджету 1,8 мільйона гривень. 

Про це повідомляє Чернігівська обласна прокуратура

Чоловікові інкримінують службову недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки, що передбачено частиною 2 статті 367 КК України.

Згідно з матеріалами справи, між Іванівською сільською радою і товариством з обмеженою відповідальністю було укладено договір про виконання капітального ремонту дорожнього покриття в одному з сіл громади.

Відповідальним за проведення ремонтних робіт на визначеному об’єкті був інженер із технічного нагляду. Проте обвинувачений без належної перевірки підписав і завірив печаткою звітну документацію, де містилася інформація щодо обсягів виконаних робіт і витрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові по вулиці Київській сталася ДТП

Таким чином, посадовець не проконтролював якість робіт і не перевірив наявність документів, які містять результати лабораторних випробувань верхнього шару асфальтобетонного покриття, улаштованого підрядником.

На підставі підписаних ним документів підрядник отримав від Іванівської сільської ради 2,8 мільйона гривень, із яких понад 1,8 мільйон – за роботи, які необхідно було доробити, відповідно до чинних норм і стандартів у галузі будівництва. 

Дії інженера визнані такими, що потягли тяжкі наслідки для Іванівської громади. 

Тепер на обвинуваченого чекає суд.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button