Кримінал

15 гральних автоматів «сховались» на Проспекті Перемоги (Фото)

В одному з нежитлових приміщень по проспекту Перемоги поліція виявила функціонуючий гральних заклад із «підвищеним сервісом обслуговування».

Про це ЧEline повідомили у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Як розповів начальник Чернігівського відділу поліції підполковник поліції Сергій Кагітін, до відділу кримінальної поліції надійшла інформація, що в одному з нежитлових приміщень по проспекту Перемоги всупереч вимог Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» працює комп’ютерний гральний заклад.

Заклад був добре законспірований, укріплений гратами й камерами зовнішнього відеоспостреження. Охоронець впускав в приміщення лише перевірених клієнтів.

Провівши оперативну комбінацію, кримінальна поліція під виглядом відвідувачів потрапила всередину. В приміщенні знаходилося троє відвідувачів, касир і охоронець-адміністратор закладу.

Під час огляду приміщення правоохоронцями було виявлено 15 працюючих комп’ютерів, комп’ютер з центральним сервером, чековий термінал. Також оперативники знайшли й документи, в яких зазначалася кількість відвідувачів, їх особисті дані і навіть улюблені напої. Також знайшли правоохоронці й інструкцію «1000 и одна мелочь в обслуживании» — рекомендації до підвищення сервісу в обслуговуванні.

Комп’ютери та обладнання для організації азартних ігор поліцейськими були вилучені, вирішується питання щодо арешту вилученого майна.

Оперативно-слідчі дії проводилися поліцейськими в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 203-2 Кримінального кодексу України (заняття гральним бізнесом) — карається штрафом від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією грального обладнання.

Правоохоронці встановили особу, причетну до організації грального бізнесу.

Поліція звертається до громадян не стояти осторонь боротьби із гральним бізнесом і закликає повідомляти про виявлені будь-які факти грального бізнесу, в тому числі і на умовах анонімності.

Ще статті по темі

Back to top button