Суспільство

Молодіжний простір неформальної освіти Roof відкрили на базі чернігівського вишу

Простір для молодіжного розвитку та змістовного проведення вільного часу тепер є і в Чернігівському інституті інформації, бізнесу і права.

Який він і як саме стане в пригоді для молоді, розповів Олег Котеленець, івент-менеджер молодіжного простору Roof.

Пане Олеже, чому було вирішено, що такий простір має бути?

У Чернігові є подібні майданчики для молоді, де молодь може збиратися, розвиватися та навчатися, але насправді вони ще не в достатній кількості. До того ж, запит щодо збільшення їх кількості є. Знаю, бо раніше я працював у Молодіжному центрі.

Чому простір отримав назву Roof?

Ми розташовуємося на третьому поверсі, так би мовити, під дахом. Тож спільно з молоддю ухвалили рішення, що назвемо його саме Roof.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза на суші й у воді: на Чернігівщині виявили три вибухонебезпечні предмети

Чим простір у вашому закладі відрізняється від інших молодіжних просторів?

Це простір відкритий на базі закладу освіти. Так би мовити, формальний заклад освіти впроваджує неформальну освіту для молоді. Передбачається навчання через досвід, здобуття важливих життєвих навичок для життя та розвитку молоді.

Про які саме компетенції і життєві навички йдеться?

Уже скоро почнемо реалізовувати проєкт «Стартуй», спрямований на побудову власної кар’єри, а також на також започаткування власної справи для молоді. Ще в нас сьогодні проводять тренінг у програмі «Молодіжний працівник», де молодіжні лідери з області проходять навчання за спеціалізованою програмою, яку адмініструє Всеукраїнський молодіжний центр із роботи з молоддю в громадах.

Яким є цей простір? Що в ньому є?

Є дві зали. Одна – це конференційний простір для навчань і тренінгів. В іншій залі є настільні ігри, PlayStation, столи й пуфи. Окрім того, є кухня, де можна заварити каву чи чай. І, безумовно, доступ до інтернету.

Цей простір уже запрацював?

Так, у суботу вже відбулося відкриття. До простору прийшли приблизно 70 людей. До того ж, окрім офіційної частини, були представлені можливості, якими може скористатися молодь. І творча частина, коли молодь презентувала свої творчі здібності.

Ірина Осташко

Фото – Олег Котеленець

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button