Суспільство

Спека на Чернігівщині: дорожники просять водіїв вантажівок дотримуватись правил проїзду

У Чернігівській області цього тижня спекотно, стовпчики термометрів удень сягають позначки +30, а то і більше. За такої погоди перегріте сонцем асфальтобетонне покриття особливо вразливе до надмірного навантаження від великовагового транспорту. Це пов’язано зі фізико-хімічними особливостями складу асфальтобетонних сумішей. У літню спеку, коли на вулиці +30, на дорожньому покритті можна зафіксувати і +50, а то і більше. В’яжучі матеріали, що входять до складу асфальтобетону, починають розм’якшуватись. Тому за такої погоди є необхідність зменшити навантаження великовагового транспорту на дорогах, аби  мінімізувати утворення колійності та інших руйнацій покриття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП за участі вантажівки в центрі Мени

З метою збереження доріг в Україні щороку вводиться обмеження для вантажівок на спекотний період. У цьому році воно діє з 10 травня. При температурі понад 28 градусів навантаження на вісь має бути не більше 7 тонн, а загальна маса – на більше 24 тонн. По території Чернігівської області це обмеження діє з 10:00 до 22:00.

Недотримання водіями фур встановлених законом норм до перевезення вантажів — причина прискореної руйнації покриття та утворення колійності.

«Цього тижня у спекотні дні фіксуємо випадки руху вантажних засобів на дорогах Чернігівської області, попри введені на дорогах обмеження. Цей лісовоз був помічений на автомобільній дорозі Р-83 на ділянці Корюківка — Холми поблизу Олешні. Коли на годиннику 14:00, а на вулиці +31.

1

А цей червоний великоваговик бачили пообіді 6 липня, рухався в сторону Ріпок.

3

Просимо водіїв фур дотримуватися встановлених в Україні вагових для перевезення вантажів, планувати маршрути  відповідно до погодних умов. Це запорука того, що дорожнє покриття буде служити довше для усіх користувачів автошляхів області. На час дії обмеження на автодорогах області визначені місця відстою транспортних засобів», — зауважують на сайті Служби автомобільних доріг у Чернігівській області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button