Суспільство

У Корюківській громаді стартував новий сезон Шкільного бюджету участі

На Чернігівщині Корюківська громада стала першою, де було запроваджено шкільний бюджет участі. Відбулося це у 2021 році, до широкої війни.

«Реалізації цього проєкту передувала взаємодія з нашим мером, начальником відділу освіти, депутатами, педагогами, школярами. Ми розповідали, що таке шкільний бюджет участі та для чого він потрібен. І всі загорілися бажанням, щоб його впровадити. Також у нашій громаді активно працює програма «DOBRE», яка підтримала інформаційну кампанію. Зрозуміло, що відбулися потрібні навчання і проєкт було запущено. У 2021 році школи отримали по п’ять тисяч гривень на реалізацію учнівських проєктів, які могли подавати учні від 5-го по 11-й клас. А потім однолітки голосували за ці ідеї.

У 2022 році, певна річ, проєкту не було. А в 2023 році він відновився, і сума на його реалізацію була збільшена», – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Володимир Онищук, директор Корюківського молодіжного центру «КУБ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодіжний простір неформальної освіти Roof відкрили на базі чернігівського вишу

У 2023 році учні з 10 шкіл підготували та подали 27 проєктів. Вартість кожного проєкту не мала перевищувати 10 тисяч гривень. Шляхом голосування було відібрано десять найцікавіших — по одному з кожної школи. У дитячому волевиявленні онлайн і офлайн взяли участь 1037 школярів. Було втілено в життя різні проєкти, зокрема встановлення дзеркал над умивальниками, облаштування території довкола шкіл, зон відпочинку тощо. До того ж, діти завжди радіють, що їхні проєкти втілюють у життя.

І ось у жовтні стартував новий сезон бюджету участі.

У кожній школі Корюківської громади проєкт, який набере найбільшу кількість голосів на голосуванні, отримає фінансування 17 000 гривень (10 000 – із міського бюджету, а 7 000 – від програми «DOBRE»). На кожну школу передбачений один проєкт-переможець!

Ірина Осташко

Фото – Корюківський молодіжний центр «КУБ

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button