Суспільство

У громаді на Чернігівщині зафіксовано випадки інфекційного захворювання, що не реєструвалось уже понад 10 років

На Чернігівщині на території Сновської громади за дев’ять місяців поточного року зросла загальна інфекційна захворюваність, порівняно з минулорічним періодом. А також зафіксовано випадки захворюваності  на позалегеневий туберкульоз у дітей, який уже понад 10 років не реєструвався на території громади. 

Про це повідомляє Сновське відділення Корюківського МРВ ДУ «Чернігівський ОЦКПХ МОЗ України».

За 9 місяців 2024 року інфекційна захворюваність у громаді становила 2847 хворих, а у відповідному періоді 2023 року – 2060 людей. Показники зросли.

Захворюваність без грипу та ГРВІ також зросла більше ніж утричі. Цього року це 60 осіб, а минулого – 16. Зростання відбулося за рахунок зростання в два рази захворюваності на ГКІ, вітряну віспу, ГРВІ, в т.ч. COVID-19. 

Також торік взагалі не реєструвалася захворюваність на кашлюк, лептоспіроз, хворобу Лайма.

Захворюваність на кишкову групу інфекцій зросла, порівняно з минулим роком і становила 15 випадків проти 6 у 2023 році. Значно збільшилася захворюваність на ГКІ зі встановленим збудником. 

За поточний період на активний туберкульоз захворіли п’ятеро людей, минулого року – 8. Здавалося б, зменшення, але непокоїть, що у 2024 році зареєстровано два випадки позалегеневого туберкульозу в дітей, що не реєструвався більше ніж 10 років. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Впіймали «на гарячому» зі 100 конвертами психотропів: у Чернігові 41-річній наркодилерці оголосили підозру (Фото)

Слід зазначити, що захворюваність на туберкульоз у громаді стабільно висока протягом останніх п’яти років. Хворіють переважно люди, які ніде не працюють і ведуть асоціальний спосіб життя. Тому діагноз захворювання встановлюється на стадії розквіту хвороби.

Епідемічна й епізоотична ситуація зі сказу залишається напруженою. За 9 місяців 2024 року звернулись по антирабічне лікування 18 людей, торік – 31 людина. Отримали антирабічне лікування троє осіб (16,6%), у 2023 р. – шестеро (19,3%).

У 2024 році не зареєстровано жодного випадку корости, вірусних гепатитів, гонореї, сифілісу, мікроспорії.

Спалахів інфекційних хвороб, пов’язаних із харчовим чи водним факторами передачі, не зареєстровано. 

Загалом епідемічна ситуація на території громади нестійка, рівень захворюваності людей на інфекційні хвороби не перевищує середніх багаторічних показників, проте є сприятливі умови для поширення цих хвороб.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button