Суспільство (відео)

11 мільйонів гривень у чернігівське провалля: на об’їзній Чернігова розпочалися ремонтні роботи

Небезпечне провалля на об’їзній дорозі поблизу вул. Степана Бандери, яке утворювалося кілька років поспіль, почали ліквідовувати. Ремонтні роботи на цій ділянці дороги розпочалися 1 жовтня і триватимуть орієнтовно до 15 листопада. Наразі ця ділянка дороги повністю перекрита для проїзду.

 «Велику роль відіграватимуть погодні умови. Якщо почнуться дощі такі затяжні, то це ускладнить, по-перше, виробничі процеси і призведе до того, що збільшиться і термін перекриття, і термін виконання цих робіт.»,- Роман Давлеткужин, начальник цеху з ремонту та утримання вулично-дорожньої мережі міста КП «АТП-2528»

Про цю ділянку дороги активно заговорили минулого року. Саме в жовтні минулого року провалля зайняло розмір цілої смуги. Проте воно утворилося значно раніше, але суттєво збільшилося через обстріли в 2022 році. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відомо про ремонтні роботи на каналізаційному колекторі в Чернігові

 «Провалля було зафіксовано взимку 2023-го, в січні-лютому, співробітниками дільниці утримання та ремонту зливної каналізації КП «АТП-2528». Одразу ж виїхали та зробили фотофіксацію. Тут було кілька прильотів. Працівники ДСНС вилучили в процесі обстеження кілька елементів снарядів реактивного залпового вогню, що й спричинило цю вирву. Приблизно 10 м2 асфальтно-бетонного покриття було зруйновано. Але відкосна частина була зруйнована дуже сильно, тому що були прильоти і водні потоки її розмили.»,- Роман Давлеткужин, начальник цеху з ремонту та утримання вулично-дорожньої мережі міста КП «АТП-2528»

Основною проблемою для початку ремонту цієї ділянки було те, що вона належала Новобілоуській громаді, а та не мала коштів на її ремонт. І лише наприкінці травня цього року на сесії Чернігівської міської ради ця ділянка об’їзної дороги була передана в комунальну власність громаді Чернігова. Далі було оголошено тендер, у якому перемогла «Будівельна компанія «Атлантікс»».

 «Щоб ліквідувати цю прірву, прийнято проєктне рішення на демонтаж біля ділянки на 40 м по ширині. Зараз зніматимуть земельні маси. І поетапно проводитимуть ущільнення ґрунту кроком 30 см. Тобто на глибину 12 м буде демонтовано та відновлено земельних мас.»,- Роман Давлеткужин, начальник цеху з ремонту та утримання вулично-дорожньої мережі міста КП «АТП-2528»

Повністю перекрити дорогу та зняти асфальтний покрив були вимушені для того, аби перевірити трубу колектору, що проходила під ним. Загалом же ремонт цієї ділянки дороги та ліквідація провалля коштуватимуть орієнтовно 11 млн грн.

 «Засипка буде виключно ґрунтом, який проходитиме лабораторне вишукування.»,- Роман Давлеткужин, начальник цеху з ремонту та утримання вулично-дорожньої мережі міста КП «АТП-2528»

Журналіст: Оксана Замятіна

 Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button