Суспільство (відео)

На захисті здоров’я маленьких чернігівців: амбітні плани дитячої поліклініки № 2 (Відео)

Без перебільшення, діти – майбутнє будь-якої держави. Чи буде воно успішним, залежить і від здоров’я підростаючого покоління.

Дитяча поліклініка № 2 – провідний заклад Чернігова, що надає медичну допомогу 25 тисячам чернігівцям від 0 до 18 років. Її працівники захищають здоров’я маленьких містян день у день протягом усього року. І віднедавна робити це стало значно легше, адже заклад поповнився сучасною діагностичною апаратурою. Зокрема рентген-апаратом.

— Для нас був придбаний апарат на 2 робочі місця з цифровою обробкою, що дає можливість проводити якісне обстеження дітей, зменшити навантаження і водночас розширює наші можливості, зображення можна збільшити, збільшити контрастність, — Галина Бригинець, лікар-рентгенолог діагностичного відділення дитячої поліклініки № 2.

До поліклініки закупили й надсучасний апарат ультразвукової діагностики, тепер на обстеження сюди їдуть з усього Чернігова.

— Це апарат експертного класу, він дає можливість обстежувати органи черевної порожнини, щитоподібної залози, серце,  минулий апарат мав усього два датчики і не таку чітку візуалізацію, — Любов Павлишина, лікар з ультразвукової діагностики.

— Це більше 2 мільйонів виділили з міського бюджету. Нас підтримали всі депутати, ініціював, звісно, «Наш край» і я як головний лікар, — Ганна Якубова, головний лікар дитячої поліклініки № 2.

Нове обладнання – це не все, чого потребує поліклініка. Головний лікар закладу Ганна Якубова, за сумісництвом депутат міської ради, постійно виступає з ініціативами, спрямованими на покращення умов надання послуг у поліклініці. Так, на капітальні зміни чекає водний блок поліклініки – з міського бюджету вже виділені гроші на його ремонт.

Цього року запланований і капітальний ремонт денного стаціонару поліклініки, розташованого через дорогу.

— Це приміщення було збудоване майже 40 років тому, дуже невдалий проект, експериментальний був. Покрівля там пласка, підтікала 10 років вода, замокли стіни, випадає цегла, — Ганна Якубова, головний лікар дитячої поліклініки № 2.

Дах у стаціонарі вже відремонтували. За проектом робитимуть утеплення стін, реконструкцію опалення.

А після ремонту в стаціонарі хочуть таки доробити спелеопалату, яку після минулорічних рясних дощів просто затопило.

— Ми вже зробили кабіни, напилили солі, але потім залило – і ця сіль попливла.  Це дуже ефективний спосіб боротьби з алергічними проблемами у дітей, із бронхіальною астмою, алергозами, атопічні дерматити, — Ганна Якубова, головний лікар дитячої поліклініки № 2.

Ремонт необхідно встигнути зробити до зими, адже з настанням холодів стаціонар просто не зможе надавати послуг.

Утім, багато що в поліклініці вже встигли відремонтувати та закупити і без вибивання бюджетних коштів. Завдяки добровільним внескам у закладі самотужки зробили ремонт на третьому поверсі, відремонтували частину водного блоку, встановили потужні фільтри та закупили душову камеру, що дасть змогу значно розширити водно-лікувальні процедури. А тому обстежуватись і лікуватись маленькі чернігівці тепер можуть із максимальною ефективністю та комфортом.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button