Суспільство (відео)

Допомогти бізнесу розвиватися: на Чернігівщині стартувала платформа для комунікації бізнесу та представників влади (Відео)

У Чернігові стартувала регіональна платформа для комунікації бізнесу та представників влади. Ця платформа заснована за ініціативи Президента України Володимира Зеленського і працює в межах Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України.

«Це про економіку, про інвестиції, про надходження до місцевих бюджетів, про створення нових підприємств, про створення нових робочих місць»,- В’ячеслав Чаус, начальник Чернігівської ОВА.

«Ми зараз займаємося формуванням плану діяльності цієї платформи, ми опрацьовуємо той перелік питань, які будемо висвітлювати, і наше завдання, щоб ці питання були цікаві для бізнесу, корисні для бізнесу та відповідали їхнім запитам і потребам»,- Олександра Хомик, директор Департаменту економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації.

Від початку повномасштабного вторгнення значно постраждали всі сфери діяльності на Чернігівщині, зокрема значних пошкоджень зазнали підприємства, розташовані в області. Бізнес, що існував на прикордонні, змушений був виїхати вглиб області та відновлювати свою роботу на іншому місці або повністю закритися.

«Бізнес особливо страждає аграрний, ми це розуміємо, тому що ті аграрні наші землі, які знаходяться близько до кордону, їх неможливо обробляти, тому що постійні обстріли.

Фермери просто виїжджають, бо неможливо вести господарство»,- В’ячеслав Чаус, начальник Чернігівської ОВА.

«Ми хочемо говорити про можливості для бізнесу, зараз можливостей для бізнесу дуже багато, вони всі діють у межах програми «Зроблено в Україні», що об’єднує багато напрямів підтримки бізнесу. 

Сумарно в нашій області майже 450 заявників отримали майже 350 млн допомоги на організацію власної справи або на розширення своєї діяльності»,- Олександра Хомик, директор Департаменту економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації.

Зокрема під час зустрічей у межах платформи комунікації розглядатимуть шляхи збереження бізнесу в області та його підтримку, а також такі важливі питання, як кредитування, відновлення та мобілізація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсії в Україні зросли, проте їх «з’їла» інфляція

«Ми не вибудовуємо цей діалог між владою і бізнесом з нуля, ми його продовжуємо.

Підприємниці всіх верств – від найменших до великих – стали поруч із владою, з адміністрацією від першого дня війни»,- Костянтин Іванов, керівник Чернігівської регіональної торгово-промислової палати.

«Одне з визначальних питань на Чернігівщині – це підтримка бізнесу, ми розуміємо, як бізнесу сьогодні важко.

Нам дуже хотілося б, щоб ці зустрічі з бізнесом були систематизовані, щоб вони відбувалися на постійній основі, не рідше, аніж раз на тиждень в онлайн-форматі для ширшого кола, в офлайн-форматі – для вужчого»,- В’ячеслав Чаус, начальник Чернігівської ОВА.

Перша зустріч у межах цієї платформи відбудеться вже цього тижня, 18 жовтня. Загалом же зустрічі відбуватимуться у двох форматах, безпосередньо в Чернігові та у форматі онлайн, аби залучити більше охоплення людей та знайти шляхи вирішення проблем бізнесу не тільки в місті, але й у громадах області. Про оголошення зустрічей можна дізнаватися на сторінках обласної, районних адміністрацій і сторінках громад.

«Я думаю, що раз на квартал ми будемо проводити такі бізнес-форуми, всі питання, які не зможемо вирішити тут, обов’язково будемо підключати міністрів профільних, які відповідають за ті чи інші напрями, представників центральних органів виконавчої влади задля того, щоб наш бізнес розвивався»,- В’ячеслав Чаус, начальник Чернігівської ОВА.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button