Суспільство

Компанія ексдружини Атрошенка та ексголови Чернігівської ОДА відсудила у Міноборони 8,6 млн грн через вибухи в Ічні

Військова частина з Чернігівщини має виплатити 8,6 мільйона гривень сільськогосподарському ТОВ «Інтер», яким, за даними аналітичної системи YouControl, володіє колишня дружина Владислава Атрошенка та колишній голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч. Мова про компенсацію збитків, отриманих в результаті вибухів та пожежі на військових складах Чернігівщини у 2018 році.

Про це йдеться у відповідному рішенні Господарського суду в місті Києві.

Згідно з матеріалами справи, 9 жовтня 2018 року відбулись вибухи боєприпасів на території 6-го арсеналу Міноборони поблизу селища Дружба у колишньому Ічнянському районі Чернігівської області, а також пожежа на комплексі будівель елеватора, який належить «Інтеру».

Компанія пов’язувала ці дві події та стверджувала, що внаслідок вибухів та пожежі підприємство втратило зерносушарку, два конвеєри, оперативну ємність для зерна та 200 тонн кукурудзи урожаю 2018 року, яка нібито була в сушильній камері та оперативній ємності.

Справа у суді розглядалась неодноразово, зокрема в апеляційному суді. Але у 2021 році Верховний суд відправив її на новий розгляд до Господарського суду Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти завдали ракетного удару по Ніжину

Він під час повторного розгляду визнав, що Міноборони проводила «небезпечне збереження та утримання арсеналу боєприпасів». Саме тому суд визнав військову частину, як відповідальну за завдані збитки «Інтеру». Адже військова частина володіла майном, яке і спричинило пожежу.

«Інтер» у своєму позові просив про компенсацію у 10 мільйонів гривень збитків, згідно з експертним висновком Чернігівської регіональної Торгово-промислової палати від 2018 року. Водночас згідно з іншим експертним висновком, проведеним Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз, мова йде про завдану шкоду у розмірі 8,6 млн грн.

Окрім відшкодування 8,6 мільйона гривень збитків військова частина також має сплатити майже 129 тисяч гривень судового збору та понад 17 тисяч на професійну правничу допомогу.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не подадуть.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Суспільне Чернігів

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button