Суспільство (відео)

На вулиці Єськова тривають дорожні ремонтні роботи: що передбачено та чому ремонт не капітальний

Цьогорічному ремонту дороги по вулиці Курсанта Єськова бути. Щоправда, не капітальному, а лише поточному. Дорога по вулиці Єськова в Чернігові вважається однією з найгірших у місті на думку не лише тих, хто живе по ній, але й людей, які бувають там нечасто.

«Хіба це дороги? Це направлення.»

«Живемо тут, район у нас дуже гарний, трішки ось цієї дороги треба зробить. Тому що дуже-дуже-дуже неважний.»

«Я зазвичай їжджу по Кільцевій дорозі, тут не їжджу.»

«Дорого ремонтувати автомобіль.»

«Він уже давно такий, не ремонтують.»

«Страшне було, ну там же ж робочі роблять, так будуть щось робить, мають же ж.»

«Напевно, скільки тут цей район, стільки тут ця і дорога. Скільки ми тут живемо, стільки і ця дорога. А просто у війну її трохи було розбомблено.»

«Часто їжджу ось на тренування, автобуси, можна сказати, вбиваються на цій дорозі.»

«Будемо сподіватися, що до кінця зими зроблять хоч що-небудь.»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині розшукали 17-річну дівчину, яка зникла безвісти

23 жовтня на цій ділянці дороги вже стартував ямковий ремонт, який виконуватиметься за бюджетні кошти. Завершити його планують до 25 жовтня. Проте вартість поточного ремонту буде відома вже після закінчення робіт.

 «Буде складатися він із двох видів робіт: безпосередньо ямковий ремонт із використанням гарячих асфальтно-ремонтних сумішей і ямковий ремонт із використанням струменевого методу. Вулиця була проблемною, тому що ділянка належала Міністерству оборони, але завдяки місцевій владі вона перейшла у власність міста Чернігова. Цього року буде зроблено поточний ремонт, на наступний рік запланований капітальний ремонт від вулиці Кільцевої та до так званого «Літака».»,- Роман Давлеткужин, начальник цеху з ремонту та утримання вулично-дорожньої мережі міста КП «АТП-2528»

Загалом же на цій ділянці дороги цього року в міській раді неодноразово обговорювали і планували капітальний ремонт. У серпні було оголошено тендер й обрано переможця. За інформацією сайту електронної системи публічних закупівель Prozorro, перемогло в цьому аукціоні Товариство з обмеженою відповідальністю «УКРБУД-ПРОЕКТ-РЕКОНСТРУКЦІЯ», яке запропонувало найменшу суму. Проте роботи так і не розпочалися. На сторінці Prozorro зазначається, що причиною скасування тендера є невідповідність документації учасників тендерним умовам і внесення змін до бюджету. Ми звернулися до управління житлово-комунального господарства ЧМР як замовника робіт по пояснення щодо скасування тендера, але більш докладної відповіді не отримали.

«Перший тендер був скасований. Є пояснення на сторінці закупівлі. Другий тендер нещодавно оголошений, ще триває», – йдеться в повідомленні управління ЖКГ ЧМР.

Натомість 14 жовтня вкотре оголошено новий тендер на капітальний ремонт цієї дороги. Загалом капітальний ремонт дороги по вулиці Єськова планують зробити вже наступного року. Орієнтовна вартість робіт на цій ділянці дороги, згідно з тендером, становить понад 102 млн грн.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button