Суспільство

Молоді медійники Чернігівщини навчались писати запити (Фото)

Юридичні аспекти журналістської діяльності майбутні медійники вивчали днями на черговому занятті «Школи молодого журналіста».

Про це ЧЕline повідомили в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Роз’яснював правові засади Іван Петрикей, адвокат, юридичний консультант громадської організації «Асоціація регіональних ЗМІ».

Часто у своїй роботі журналісти стикаються з темами, пов’язаними з органами влади. Тому Іван Петрикей ознайомив майбутніх спеціалістів зі структурою державних органів та юридичними особливостями оприлюднення публікацій, пов’язаних з їх діяльністю.

Також спікер розповів про тонкощі отримання медійниками доступу до публічної інформації.

Зокрема, він надав практичні поради зі створення відповідного запиту. Такий документ оформлюється в довільній формі, проте має низку нюансів, прописаних у Законі України «Про доступ до публічної інформації».

Журналісти-початківці поповнили й оновили знання у сферах захисту особистих майнових і немайнових прав автора. Дізналися про особливості забезпечення захисту свобод і законних інтересів медійників, розглянувши Закон України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів».

– Суспільна думка має формуватися завдяки правильно висвітленій інформації, а не «нав’язуванню» читачу власних оціночних суджень кореспондента, – наголосив Іван Петрикей.

Крім того, учасники проекту отримали відповіді на запитання, які виникають під час здійснення журналістських розслідувань, і проаналізували правову сторону проведення фото- та відеозйомки.

Ще статті по темі

Back to top button